- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Δραγασάκης χαλάει τον «χάρτη» Τσίπρα για το υπουργικό συμβούλιο
Δεν θέλει να γίνει Πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες
Το όνομά του ήταν το επικρατέστερο για την προεδρία της Βουλής, όμως αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως δεν επιθυμεί να αναλάβει αυτό το πόστο.
Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αλλάξει τα κομμάτια του παζλ που θα συνθέσουν το κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα που ακούγεται έντονα για τη θέση του Προέδρου της Βουλής είναι εκείνο του Νίκου Βούτση, αλλά και του Θοδωρή Δρίτσα –όπως μετέδωσε το Mega- στην περίπτωση που εκείνος δεν θελήσει να παραμείνει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με το Mega, σε αυτήν εμπλέκεται και το όνομα του Πάνου Σκουρλέτη, που αν και είναι έτοιμος να παραμείνει στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αν ο κ. Βούτσης γίνει πρόεδρος της Βουλής, τότε θα μετακινηθεί στο Εσωτερικών. Αν όμως γίνει ο κ. Δρίτσας Πρόεδρος της Βουλής, τότε στο υπουργείο Ναυτιλίας θα παραμείνει στον Χρήστο Ζώη, κάτι που επιθυμεί ο Πάνος Καμμένος.
Κατά τα άλλα, αρκετά μέλη της προηγούμενης, αλλά και της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ξανά στα κυβερνητικά πόστα, ενώ έπειτα από την παραπάνω καραμπόλα η ορκωμοσία τους είναι πιθανό να καθυστερήσει λίγες ώρες έως το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ πιθανότατα και ο Νίκος Κοτζιάς θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στον στενό κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά ο Νίκος Παππάς (υπουργός Επικρατείας) και η Όλγα Γεροβασίλη (κυβερνητική εκπρόσωπος).
Όσο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, όλα δείχνουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «κλείδωσε» στο τιμόνι του υπουργείου, ενώ μαζί του θα είναι αναπληρωτές οι κ.κ. Δημήτρης Μάρδας και Τρύφων Αλεξιάδης.
Όσο για τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, αναμένεται να του δοθεί το υπουργείο Μνημονίου, που θα έχει ως αρμοδιότητα την επίβλεψη ότι εφαρμόζουν τα υπόλοιπα υπουργεία το συμφωνηθέν πρόγραμμα.
Στο υπουργείο Οικονομίας κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει ο Γιώργος Σταθάκης, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να «σπάσει» αυτό το υπουργείο και να μοιραστούν και άλλα χαρτοφυλάκια.
Επίσης, στα πόστα τους φαίνεται πως παραμένουν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο υπουργείο Υγείας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Παναγιώτης Νικολούδης (υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς) και ο Γιάννης Τσιρώνης (υπουργός Περιβάλλοντος).
Παράλληλα, εκτός από τον Χρήστο Ζώη, υπάρχει σκέψη να παραμείνει στο πόστο του και ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, κάτι που θέλει πολύ ο Αλέξης Τσίπρας.
Άγνωστο παραμένει εάν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα αναλάβει κάποια κυβερνητική θέση ως αναπληρωτής υπουργός με τις πληροφορίες να τον θέλουν είτε αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είτε να αποκτά ρόλο στο υπουργείο Παιδείας, όπου όμως ακούγεται και το όνομα του Κώστα Γαβρόγλου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και σκέψεις για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ρόλος αναζητείται και για τον Δημήτρη Βίτσα, ενώ δεν αποκλείεται το «φλερτ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Φώτη Κουβέλη να οδηγήσει στην αξιοποίηση του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ.
Τέλος, θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να έχουν η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ.