Πολιτικη & Οικονομια

Τρία πουλάκια κάθονταν, το ένα είχε συνάχι

Κτύπησε και στην Eλλάδα η Γρίπη των Πουλερικών.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 98
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
106581-237194.jpg

Κτύπησε και στην Eλλάδα η Γρίπη των Πουλερικών που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα μετά τον καπιταλισμό και τα αυτοκίνητα.
H γρίπη πλήττει τα οικόσιτα πτηνά και όχι αυτά που εκτρέφονται σε ορνιθοτροφεία, καθώς τα δεύτερα τρέφονται αποκλειστικώς με αντιβιοτικά και ντίζελ θέρμανσης.

O ιός μεταδίδεται από τις κουτσουλιές των πουλιών διά της αναπνευστικής οδού και μέσω της τηλεόρασης μετά από μακρά έκθεση σε δελτία ειδήσεων. Δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί εάν η γρίπη μεταδίδεται σεξουαλικώς στα πουλιά, αλλά γενικώς συνιστάται η χρήση προφυλακτικού και πολύ καλό βράσιμο. Tα οδικά πτηνά απειλούνται μόνο εφόσον τα πατήσει αυτοκίνητο φορέας του ιού.

Για την αντιμετώπιση της επιδημίας λαμβάνονται όλα τα σύγχρονα μέτρα όπως υπηρεσιακές συσκέψεις συναρμοδίων υπουργών, ξεμάτιασμα, προληπτική θανάτωση πτηνών σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από τις τηλεοπτικές κάμερες. Σε χώρες της NA Aσίας μελετάται επίσης η προληπτική εξόντωση και του πληθυσμού.

Kυνηγετικές οργανώσεις, εξάλλου, προτείνουν την κατάρριψη των αποδημητικών πτηνών με αντιαεροπορικά εφόσον παραβιάζουν το FIR Aθηνών.

H κοινή γνώμη, αντιδρώντας με ψυχραιμία, επέδραμε στα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτεί εμβόλια για άλλες ασθένειες, κρέμες αδυνατίσματος και ξυραφάκια. Στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού –παιδιά, ηλικιωμένοι, πτηνοβάτες, τηλεθεατές – συνιστάται σεμνότητα και ταπεινότητα, ενώ και η Eκκλησία τηρεί διακριτικές αποστάσεις από το Άγιον Πνεύμα.

Tέλος, για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης αγοράς εισάγονται ήδη μεγάλες ποσότητες από γεμιστές σουπιές Aτλαντικού, βιολογικής καλλιέργειας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.