- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ντάισελμπλουμ: Διαφώνησα με την έδρα του «Ταμείου 50 δισ.» στο Λουξεμβούργο
Πώς δικαιολόγησε την ταύτισή του με την ελληνική θέση
«Είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 50 δισ. ευρώ και μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, την επόμενη εβδομάδα η ελληνική Βουλή πρέπει να περάσει και τη νομοθεσία για τη διακυβέρνηση του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να γίνονται κουρέματα των καταθέσεων (όταν είναι απαραίτητο) και να μην χορηγούνται πακέτα διάσωσης. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα διευκολύνουν επενδύσεις σε υποδομές πρέπει να δείτε τι περιουσιακά στοιχεία έχει το ελληνικό κράτος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου του.
Σχετικά με την πώληση της ελληνικής κρατικής περιουσίας υποστήριξε πως «θα παράξει έσοδα για να αποπληρωθούν χρέη για περισσότερα από 20 χρόνια».
Μάλιστα, δήλωσε κουρασμένος από τις ιδεολογικές συζητήσεις των Ελληνων πολιτικών σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς όπως υπογράμμισε πως «μετά εγκαταλείπουν τη συντήρησή τους».
Σχετικά με το νέο Ταμείο που δημιουργηθεί τελικά στην Αθήνα είπε: «Η εγκατάσταση αυτού του ταμείου στο Λουξεμβούργο θα μπορούσε να θεωρηθεί εκτεταμένη παρέμβαση (στα εσωτερικά μίας χώρας)».
Παράλληλα, ανέφερε πως «συμφωνήσαμε με το ΔΝΤ να κοιτάξουμε τα επίπεδα του χρέους. Όχι τα επίπεδα του χρέους έναντι του ΑΕΠ, αλλά πώς θα εξυπηρετηθεί. Το φθινόπωρο θα υπολογίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους. Το ΔΝΤ θα αναμειχθεί μόνο εάν πληρωθεί, εγκρίνει το Μνημόνιο και είναι καλές οι προοπτικές της βιωσιμότητας του χρέους για το οποίο θα αποφασίσει επίσης του ΔΝΤ το φθινόπωρο».
«Η μορφή της ελληνικής συμφωνίας είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης εμπιστοσύνης προς την Αθήνα, αλλά αυτό βελτιώνεται μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή», κατέληξε.