- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πολιτικη & Οικονομια
Αυτή είναι η ελληνική πρόταση στους θεσμούς
Τι έχει αλλάξει σε ΦΠΑ, φορολογία επιχειρήσεων, ΕΚΑΣ κ.ά.
Newsroom
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς δημοσιοποίησε η Καθημερινή. Πρόκειται για πρόταση που κατατέθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη του χθεσινού (Πέμπτη) Eurogroup και πιθανόν θα αποτελέσει την μία από τις δύο βάσεις για το ένα κείμενο που κατατεθεί στο Eurogroup του Σαββάτου για συζήτηση.
Μεταξύ άλλων προτείνει η ελληνική πλευρά:
- ΦΠΑ: Οι θεσμοί ζητούν έσοδα 1% του ΑΕΠ και η ελληνική κυβέρνηση προτείνει 0,93%.
- Συντελεστές ΦΠΑ: Η Ελλάδα τοποθετεί στον συντελεστή 13% όλα τα τρόφιμα και τα ξενοδοχεία, ενώ οι δανειστές ζητούν στο 23% να πάνε εστιατόρια, ξενοδοχεία και catering και στο 13% να πάνε μόνο τα βασικά τρόφιμα.
- ΦΠΑ στα νησιά: Η ελληνική πλευρά ζητά τη διατήρηση της μείωσης του 30%, ενώ οι δανειστές επιμένουν στην κατάργησή της.
- Αμυντικές δαπάνες: μείωση 200 εκατ. ευρώ, οι δανειστές 400 εκατ. ευρώ. Επίσης, δέχεται τη στοχευμένη ομάδα ενεργειών, όπως ο περιορισμός του προσωπικού αλλά και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
- Ασφαλιστικά Ταμεία: Η Ελλάδα προτείνει η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων να γίνει έως το τέλος του 2018 (2017 ζητούν οι δανειστές) και σε διάστημα τριών ετών (2 χρόνια ζητούν οι δανειστές).
- Επίσης η πρόταση προβλέπει
- Σταδιακή αντικατάσταση του ΕΚΑΣ για όλους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2018. Δεν δέχεται την άμεση κατάργηση του επιδόματος για το 20% των δικαιούχων.
- Συντελεστής φορολόγησης επιχειρήσεων στο 28% από 26% (29% ήταν η προηγούμενη πρόταση της Ελλάδας).
- Φωτογραφία ΑΠΕ - EPA