Πώς να οργανώσετε και να συμμετάσχετε σε τραπέζια που θα αλλάξουν τη ζωή σας
To Κίνημα της Τραπεζαρίας δεν ξεκίνησε ως επαναστατική πράξη, ούτε ως αξίωση της προσοχής, της συμμετοχής και της επιδοκιμασίας άλλων, αλλά ως ανάμνηση μιας άλλης εποχής – ως ανάμνηση ενός καλύτερου μακρινού παρελθόντος και ως πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον, σε μια εναλλακτική πραγματικότητα.
Κάπως έτσι, από τον Οκτώβριο του 2022 αρχίσαμε να μαζευόμαστε γύρω από ένα τραπέζι, πότε με διαφορετική σύνθεση, πότε με την ίδια. Βασική αρχή του κινήματος ήταν και παραμένει το ότι ο κάθε συνδαιτυμόνας φέρνει από κάτι: ένα πιάτο φαΐ, κάτι που έφτιαξε ή αγόρασε, ένα ψωμί, ένα τυρί. Όλοι συνεισφέρουν, όλοι είναι συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι και αυτό εκτείνεται στα πάντα: από το τι φέρνουμε στο τραπέζι κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέχρι το πόσο καλά ακούμε, νοιαζόμαστε και φροντίζουμε τους άλλους δίπλα μας, μέχρι το πόσο ουσιαστικά μιλάμε.
Η ουσία του Κινήματος της Τραπεζαρίας είναι η ικανότητα να καλλιεργούμε την περιέργειά μας και το αμοιβαίο ενδιαφέρον για τις ζωές των άλλων. Να νοιαζόμαστε και να συνάπτουμε δεσμούς. Να συναντιόμαστε γύρω από το τραπέζι επινοώντας εκ νέου την έννοια της κοινότητας, του μοιράσματος, της προσωπικής επαφής, που τόσο έχουμε ανάγκη.
1) Πώς ξεκίνησε η ιδέα; Η αρχιτεκτονική του χρόνου και το αντίδοτο της εποχής μας
2) Πώς να οργανώσετε και να συμμετάσχετε σε τραπέζια που θα αλλάξουν τη ζωή σας
3) Μετά τη θερμή ανταπόκριση στα δύο πρώτα μέρη του μανιφέστου του Κινήματος της Τραπεζαρίας, συγκεντρώσαμε και απαντάμε σε μερικούς από τους πιο κοινούς και λογικούς ενδοιασμούς που εξέφρασαν φίλοι και αναγνώστες.
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.