Κοινωνια

Ξάνθη: Έκλεψαν πηνία χαλκού από στύλους της ΔΕΔΔΗΕ αξίας 155.160 ευρώ

Χειροπέδες σε δύο άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στύλος ΔΕΔΔΗΕ
Ξάνθη: Έκλεψαν πηνία χαλκού από στύλους της ΔΕΔΔΗΕ αξίας 155.160 ευρώ © EUROKINISSI

Ξάνθη: Έκλεψαν πηνία χαλκού από στύλους της ΔΕΔΔΗΕ αξίας 155.160 ευρώ - Χειροπέδες σε δύο άτομα

Χειροπέδες έβαλαν οι αστυνομικές αρχές της Ξάνθης σε δύο άτομα που κατηγορούνται για κλοπή χαλκού από πυλώνες της ΔΕΔΔΗΕ συνολικής αξίας 155.160 ευρώ. 

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ξάνθης και του τμήματος Συνοριακής Φυλακής Κ. Νευροκοπίου Δράμας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι νωρίτερα επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέβησαν σε οικισμό της Ροδόπης και αφαίρεσαν από μετασχηματιστή της ΔΕΔΔΗΕ τρία πηνία χαλκού.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 14-1-2025 έως 22-3-2025, διέπραξαν σε περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης είκοσι μία ακόμα τετελεσμένες κλοπές μετασχηματιστών και μια απόπειρα, προκαλώντας φθορές, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χαλκό, η συνολική εκτιμώμενη αξία των οποίων ανέρχεται στις 155.160 ευρώ. Στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δυο δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα τρία αφαιρεθέντα πηνία χαλκού ενώ από την οικία του ενός συλληφθέντα κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού από μετασχηματιστές συνολικού βάρους 160 κιλών, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους. Επιπλέον, κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και πλήθος εργαλείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ από το τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.