- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τσούκαλης για υπόθεση Πισπιρίγκου: Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά
«Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο»
Γιώργος Τσούκαλης: Ο ιδιωτικός ερευνητής για την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την έρευνα για τους ιατροδικαστές
Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μίλησε σήμερα (19.3) στον ΣΚΑΪ για την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της και σημείωσε ότι δεν υπάρχει ανάλογη υπόθεση στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά.
«Τι δεν έγινε σωστά για να χαθούν οι ζωές παιδιών; Αν είχε γίνει κάτι σωστά από την πρώτη στιγμή, θα είχαν γλιτώσει τα άλλα δυο παιδιά», είπε ο κ. Τσούκαλης για την υπόθεση Πισπιρίγκου και πρόσθεσε: «Για μένα κομβικής σημασίας είναι αυτό που ακούστηκε από την κυρία Εισαγγελέα για το θέμα των ιατροδικαστών. Ιατροδικαστής τι σημαίνει; Γιατρός - δικαστής, το λέει και η ετυμολογία της λέξης. Όταν λοιπόν αρχίζει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα αμφισβήτησης για αυτόν τον θεσμό, δεν είναι καλό, πιστέψτε με. Από χθες από διάφορες συζητήσεις που γίνονται διαπιστώνω ότι αυτό το πράγμα είναι πρώτο στο κάδρο».
«Αυτή είναι μια υπόθεση ιατροδικαστικής επιστήμης. Υπάρχουν υποθέσεις που μέσα στην εξίσωση ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η ιατροδικαστική επιστήμη, σε κάποιες άλλες η ανακριτική επιστήμη ή αν θέλετε και η αστυνομική με άλλες πλευρές. Εδώ όμως βεβαίως πήγαμε σε άλλη κατεύθυνση, διότι έγιναν κάποια πράγματα τα οποία ενδεχομένως, εάν είχαν γίνει σωστά, θα είχαν σώσει τα δυο παιδιά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ανάλογο στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Στα παγκόσμια υπάρχει, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο», είπε σε άλλο σημείο ο ιδιωτικός ερευνητής.
Έρευνα για ποινικές ευθύνες σε βάρος πέντε ιατροδικαστών και του παθολογοανατόμου
Λίγο πριν τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασής του, το δικαστήριο διέταξε να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος πέντε ιατροδικαστών και του παθολογοανατόμου, που κατέθεσαν στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Με εντολή του ΜΟΔ, το οποίο αποδέχθηκε αίτημα της υποστήριξης της κατηγορίας, θα διαβιβαστούν αυτεπαγγέλτως πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθούν ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης σε βάρος των συγκεκριμένων οι οποίοι, σύμφωνα με την εισαγγελέα, «υπέπεσαν σε αντιφάσεις κατά την εξέταση ενώπιον των ανακριτικών Αρχών και του δικαστηρίου». Η εισαγγελική λειτουργός κρίνει, όπως είπε, ότι «ανέκυψαν όχι μόνο απλές, αλλά σοβαρές ενδείξεις υπέρ της τέλεσης αξιόποινης πράξης της ψευδούς κατάθεσης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη η υπεύθυνη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις - Συνέλευση για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων
Αυξημένη κίνηση στους σταθμούς - Πότε θα επαναληφθεί το μέτρο
«Δεν τους γνώριζα, δεν έχω καμία σχέση», είπε ο 30χρονος
Ο 15χρονος είχε εξαφανιστεί στις 1 Δεκεμβρίου - Δύο προσαγωγές
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων εξάρθρωσε κύκλωμα μετά από καταγγελία
Ο δράστης «χτυπούσε» καταστήματα και σπίτια, αφαιρώντας μετρητά και κοσμήματα
Επιχείρηση της ΕΛΑΣ - Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και πλαστές πινακίδες
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του άνδρα από το σφηνωμένο όχημα
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία μετά τα μεσάνυχτα
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα - Άνοιγμα διοδίων και λωρίδων το Σαββατοκύριακο
Εκπαίδευση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα
Άγνωστο άτομο άνοιξε πυρ σε κατάστημα πώλησης χαλιών
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή
«Στα γόνατα θα πέσεις για να μου πεις συγγνώμη»
Δεσμεύονται ότι τις ημέρες των εορτών θα αφήνουν ελευθέρους τους δρόμους για την ομαλή διέλευση των εκδρομέων
Καταδικάστηκε ερήμην - Πώς προσέγγισε τους γονείς
Πώς έγινε το τροχαίο στον Πλατύκαμπο
Τι αναφέρει η μαρτυρία της μητέρας
Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια του θανάτου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.