Κοινωνια

Ληστεία στο Πόρτο Ράφτη: Έδεσαν και έβαλαν κουκούλες σε ζευγάρι

Άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα - Άφησαν τους ιδιοκτήτες δεμένους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μηχανή της ΕΛ.ΑΣ.

Ληστεία στο Πόρτο Ράφτη: Έδεσαν και έβαλαν κουκούλες σε ζευγάρι - Άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα - Άφησαν τους ιδιοκτήτες δεμένους

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έζησε εφιαλτικές στιγμές μέσα στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη το βράδυ της Τρίτης (11.3) όταν ήρθε αντιμέτωπο με ληστές.

Οι δύο δράστες της ένοπλης ληστείας στο Πόρτο Ράφτη, εισέβαλαν στη μονοκατοικία κρατώντας μαχαίρι και ρόπαλο. Εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον 75χρονο ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του, τους έδεσαν, ενώ στη συνέχεια τους έβαλαν κουκούλες στο κεφάλι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δράστες έψαξαν το σπίτι, εντόπισαν και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και τραπεζικές κάρτες, ενώ έφυγαν αφήνοντας τα θύματα δεμένα. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το ζευγάρι λύθηκε μετά από 20 λεπτά και κάλεσε την Αστυνομία. Όπως είπαν στους αστυνομικούς, οι δράστες φορούσαν κουκούλες full face, σκούρα ρούχα και γάντια, ενώ ήταν μετρίου αναστήματος και αδύνατοι.

Ληστεία μέρα μεσημέρι και στο κέντρο της Αθήνας

Με παρόμοιο τρόπο έδρασαν ληστές και σε μονοκατοικία στην οδό Αδμήτου στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρεις δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό και έδεσαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό, αρχικά με μονωτική ταινία και στη συνέχεια με τα καλώδια του τηλεφώνου.

Οι ληστές εντόπισαν κρυμμένα σε συρτάρια 6.000 ευρώ, κοσμήματα και βιβλιάρια καταθέσεων, τα οποία αφαίρεσαν, ενώ με τηνβία άρπαξαν από το λαιμό της 82χρονης ιδιοκτήτριας δύο αλυσίδες, όπως επίσης και δύο αλυσίδες που φορούσε στο χέρι, σκουλαρίκια, τη βέρα, το μενταγιόν της και τρία δακτυλίδια. Οι δράστες έφυγαν και τα θύματα όταν κατάφεραν να λυθούν ενημέρωσαν την αστυνομία.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ