Κοινωνια

Αμαλιάδα-Ειρήνη Μουρτζούκου: Ανατροπή με τα ευρήματα για το θάνατο του μωρού της Κατερίνας

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ειρήνη Μουρτζούκου
H Ειρήνη Μουρτζούκου © Youtube

Αμαλιάδα-Ειρήνη Μουρτζούκου: Ανατροπή με τα ευρήματα για τον θάνατο του μωρού της Κατερίνας - Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη σχετικά με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου, καθώς η εκπομπή Live News έφερε μια έκθεση για το μωρό της Κατερίνας η οποία «δείχνει» πως ο θάνατος του βρέφους επήλθε από ασφυξία.

Στο πόρισμα 13 σελίδων ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας αναλύει διεξοδικά τόσο τα ευρήματα από τις ιστοπαθολογικές του παιδιού όσο και από τη μοναδική φωτογραφία που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεση του. Πρόκειται για τη φωτογραφία που τράβηξε η Ειρήνη Μουρτζούκου τη νύχτα που «έσβησε» μπροστά της το παιδί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d5w6er7jf7sx)

Για τον τεχνικό σύμβουλο πάντως το βρέφος στην επίμαχη φωτογραφία είναι νεκρό παραθέτοντας μια σειρά ευρημάτων.

«Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κινητό παρατηρείται μαρμαροειδή χροιά στο πρόσωπο του βρέφους. Η περιοχή του τραχήλου αναγνωρίζεται ερυθρή, εύρημα συμβατό με διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος και θάνατο. Επιπλέον, το βρέφος έχει το στόμα ανοιχτό», αναφέρεται στην έκθεση του τεχνικού συμβούλου.

Ο ιατροδικαστής όμως παρατηρεί και δύο εκδορές στην ράχη της μύτης. Το ερυθρό χρώμα μπορεί να μας οδηγήσει όπως λέει στο συμπέρασμα ότι έγιναν όσο το βρέφος ήταν εν ζωή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d5w6q05015m1)

«Κατόπιν προσεκτικής μελέτης της φωτογραφίας, και πάντα με τον περιορισμό της σχετικά μειωμένης ανάλυσης της φωτογραφίας, στην ράχη της μύτης, διακρίνονται δύο γραμμοειδείς αλλοιώσεις, ερυθρής χροιάς, που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έγιναν όσο το βρέφος ήταν εν ζωή. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητούμε να μας χορηγηθούν οι φωτογραφίες της Νεκροψίας και Νεκροτομής ώστε να αποκλειστεί ή και να επιβεβαιωθεί η παρουσία των ευρημάτων που αναγνωρίστηκαν στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το κινητό τηλέφωνο», αναφέρεται στην έκθεση.

Μόνο οι φωτογραφίες της νεκροψίας και νεκροτομής επομένως μπορούν να δώσουν απάντηση για τις εκδορές στη μύτη. Ένα εύρημα που αν επιβεβαιωθεί μπορεί είναι συμβατό με άσκηση εξωτερικής πίεσης στην μύτη.

«Ζητάμε να μας χορηγηθούν οι φωτογραφίας νεκροψίας γιατί θέλουμε να δούμε αν οι αλλοιώσεις που φαίνονται στις φωτογραφίες του κινητού εμφανίζονται και στις φωτογραφίες νεκροψίας», ανέφερε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Τα ευρήματα που «δείχνουν» υποξία

Γιατί ο θάνατος αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια ενώ μια σειρά ευρημάτων στις ιστοπαθολογικές μαρτυρούν υποξία;

«Η παρουσία της διάμεσης πνευμονίτιδας πρέπει να είναι συντριπτική για να θεωρηθεί αιτία θανάτου, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Η διάμεση πνευμονίτιδα οφείλει να τίθεται ως αιτία θανάτου μόνο όταν δεν υπάρχουν άλλα ευρήματα που να καταλήγουν σε διαφορετικό μηχανισμό θανάτου», αναφέρεται στην έκθεση.

Εν προκειμένω όμως υπάρχουν ευρήματα που παραπέμπουν σε άλλον μηχανισμό και συγκεκριμένα σε ασφυκτικό θάνατο. Από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε εγκεφαλικό οίδημα, συμφόρηση στο ήπαρ και τα επινεφρίδια, κενοτοπιώδης εκφύλιση ηπατικών κυττάρων, ερυθροί νευρώνες που αποτελούν ένδειξη μειωμένης αιμάτωσης και οξυγόνωσης.

«Δεν υπάρχει διάγνωση επιληψίας»

Η 24χρονη στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις υπερτονίζει πως το μωρό της Κατερίνας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και επομένως είναι πιο πιθανό να κατέληξε από παθολογικά αίτια.

Πάρα τα όσα λέει η 24χρονη, επίσημη διάγνωση επιληψίας δεν υπάρχει για το μωρό της Κατερίνας. Οι εξετάσεις του έβγαιναν καθαρές και ο μόνος λόγος που έπαιρνε το αντιεπιληπτικό φάρμακο ήταν το δεύτερο επεισόδιο που έκανε στο νοσοκομείο, παρουσία μόνο της Ειρήνης.

Στην έκθεση πάντως αναφέρεται πως τα βρέφη μπορούν να παρουσιάσουν επιληπτικές κρίσεις χωρίς απαραίτητα να έχουν επιληψία αρκεί να έχουν υποστεί ασφυξία, δηλαδή στέρηση οξυγόνου.

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος του Παναγιωτάκη, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο Live News για το πόρισμα για το μωρό της Κατερίνας.

«Στις περιπτώσεις που έχουμε ασφυξία, λέμε πως είμαστε τυχεροί αν βρούμε το παραμικρό, ειδικά στα μικρά παιδιά. Υπάρχει μία δυσκολία σε ένα βρέφος το να αντισταθεί. Όταν υπάρχει πάλη, που το βλέπουμε συχνά στους ενήλικες, υπάρχει αντίσταση. Αυτό μωρό δεν γίνεται αυτό. Το πόρισμα συμπίπτει με τις εκδορές που συνήθως εμφανίζονται στους ασφυκτικούς θανάτους. Όσον αφορά την εκχύμωση είναι ένα ενδιαφέρον εύρημα γιατί όταν ακουμπάμε με πίεση το δέρμα σε ένα παιδάκι μπορεί να παρουσιάσει μία εκχύμωση, δηλαδή να σπάσουν μικρά αγγεία, και να γίνει κάτι σαν μελανιά. Όταν κάποιος ενήλικας πιάσει ένα μωράκι με το χέρι, αγγίζει μία μεγάλη επιφάνεια στο μωρό. Για εμάς οι κακώσεις σε αυτή τη περιοχή είναι πολύ ύποπτες και εάν συνοδεύονται με εσωτερικά ευρήματα πουν να δηλώνουν υποξία, προφανώς δηλώνουν απόφραξη αεροφόρων οδών».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d5w6vpirqceh)

Ο τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά της Ειρήνης, και ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε στο Live News.

«Μιλάμε για θανάτους που φαίνεται να έχει δοθεί παθολογική αιτία(για τα 3 παιδιά). Για εμένα ακόμα και η Φρειδερίκη έχει στοιχεία διάμεσης πνευμονίτιδας, παρά το γεγονός πως έχει δοθεί άλλη αιτία θανάτου. Τα στοιχεία υποξίας θα πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να δούμε εάν προέρχονται από παθολογικό αίτιο ή από εξωγενή παράγοντα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d5w7qnfh6p4x)

Αναφερόμενος στην αποκάλυψη του Live News για τα ευρήματα από τη φωτογραφία που είχε βγάλει η Ειρήνη το μωρό της Κατερίνας, είπε:

«Όταν ο ιατροδικαστής αναφέρεται σε κακώσεις είναι πολύ συγκεκριμένος. Ο κ. Γαλεντέρης αναφέρει κάποια χαρακτηριστικά για αλλοίωση. Για να ‘βαφτίσουμε’ μία αλλοίωση κάκωση θα πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα να δούμε φωτογραφικό υλικό από νεκροψία, να είναι έγχρωμο. Εφόσον παρατηρείται στη φωτογραφία έπρεπε να υπάρχει στην ιατροδικαστική».

Πηγή: Mega

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 67 άρθρα.