Ελλαδα

Αγρίνιο: Ανήλικοι συνεπλάκησαν με σουγιά και κλομπ

12 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
© Eurokinissi

Αγρίνιο: Ανήλικοι συνεπλάκησαν με σουγιά και κλομπ - 12 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Σε δώδεκα συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές την Κυριακή στο Αγρίνιο, έπειτα από επεισόδιο που περιλάμβανε συμπλοκή και απόπειρα ληστείας μεταξύ ανηλίκων και νεαρών. Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή και κινητοποίησε άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος επιχείρησαν να αφαιρέσουν με τη χρήση σουγιά και στη συνέχεια κλομπ, τα κινητά τηλέφωνα τεσσάρων άλλων ανηλίκων. Η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, στην οποία ενεπλάκη και ο πατέρας ενός από τα θύματα. Η εμπλοκή των συνολικά επτά ατόμων οδήγησε στη σύλληψή τους, μαζί με πέντε ακόμη άτομα.

Μετά τη λήξη του επεισοδίου, ο πατέρας παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα τσαντάκι που περιείχε σουγιά, τον οποίο κατείχε ένας από τους ανηλίκους που εμπλέκονται στην απόπειρα ληστείας. Ένας από τους νεαρούς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Αγρίνιο:

«Συνελήφθησαν, στις 12-4-2025 το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, οκτώ άτομα, από τους οποίους οι έξι είναι ανήλικοι ηλικίας 14 έως και 17 ετών, ενώ ο ένας ενήλικος είναι 18 ετών και ο έτερος ενήλικος είναι γονέας συλληφθέντος.

Εις βάρος των οκτώ συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πρόκλησης σωματικών βλαβών αδύναμων ατόμων, της πρόκλησης απλών σωματικών βλαβών, της απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερις γονείς των κατηγορούμενων ανηλίκων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη τρεις γονείς των ανηλίκων, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις 12-4-2025 το βράδυ, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, δύο ανήλικοι και ο 18χρονος, με τη χρήση σουγιά και έπειτα με κλομπ, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τα κινητά τηλέφωνα τεσσάρων ανηλίκων.

Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των επτά κατηγορουμένων, στην οποία ενεπλάκη και ο πατέρας ενός ανηλίκου, ο οποίος παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα τσαντάκι, που περιείχε έναν σουγιά, τον οποίο κατείχε ένας ανήλικος, που κατηγορείται για την απόπειρα ληστείας.

Ένας από τους ανήλικους διακομιστεί με υπηρεσιακό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο)».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.