- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Οι δηλώσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για τις καταθέσεις Λένας Δροσάκη, Εβελίνας Παπούλια και Κάτιας Δανδουλάκη
Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε σήμερα (30.3) στο Mega για τις καταθέσεις που έδωσαν η Λένα Δροσάκη, η Εβελίνα Παπούλια και η Κάτια Δανδουλάκη, υποστηρίζοντας ότι όσα είπαν στο δικαστήριο είναι υπέρ του κατηγορούμενου ηθοποιού.
«Η κατάθεση της κ. Δροσάκη στη δίκη, την οποία χαρακτηρίσατε συγκλονιστική, αλλά και της κ. Παπούλια και της κ. Δανδουλάκη, ο κόσμος νομίζει ότι είναι καταθέσεις σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Σας λέω λοιπόν, ότι όλες αυτές οι καταθέσεις είναι υπέρ του», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και συνέχισε:
«Δεν τις καλέσαμε εμείς, είναι μάρτυρες προς υποστήριξη της κατηγορίας. Αυτά που κατέθεσαν και έχουν καταγραφεί είναι υπέρ του. Ο κ. Φιλιππίδης δικάζεται για ένα κακούργημα, της απόπειρας βιασμού, έχουμε λοιπόν τις τρεις αυτές γυναίκες και πάρα πολλές άλλες που έχουν καταθέσει, που στο ερώτημα “σας άσκησε σωματική βία ο κ. Φιλιππίδης για να έχετε γενετήσιες σχέσεις; Παραβίασε το όχι σας;”, απάντησαν όλες “όχι”. Η δε κ. Δροσάκη είπε το εξής, ότι όταν συνάντησε τον κ. Φιλιππίδη και της είπε “θα βγούμε”, εκείνη του απάντησε “άντε πήγαινε από δω”, από τότε δεν την ξαναενόχλησε. Το ίδιο με όλες τις γυναίκες που κατέθεσαν σε βάρος του. Καμία δεν είπε ότι προσπάθησε να τη βιάσει» υποστήριξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Λένα Δροσάκη στην κατάθεση κατά του Πέτρου Φιλιππίδη: «Ή θα μου κάτσεις ή δε θα περάσεις», μου έλεγε
Η Λένα Δροσάκη περιέγραψε πώς ο Πέτρος Φιλιππίδης την πίεζε ερωτικά μέσω μηνυμάτων, ενώ αποκάλυψε πως της τηλεφωνούσε και περιέγραφε την ερωτική πράξη.
Όπως υποστήριξε η ηθοποιός κατά τη σημερινή της κατάθεση: «Τον γνώρισα ως μαθήτρια της σχολής σε γυρίσματα και ζήτησε το τηλέφωνό μου. Επαιρνε τηλέφωνο και (περιγράφεται ερωτική πράξη). Το καταλάβαινα. Του έλεγα “σας παρακαλώ πολύ σταματήστε”. Λίγο καιρό αργότερα έδινα εξετάσεις για να περάσω στο υπουργείο. Βλέπω μπροστά μου τον κ. Φιλιππίδη ντυμένο ως “Λάκη Γλυκούλη” γιατί έπαιζε σε αυτή τη σειρά. Μου είπε “ή θα μου κάτσεις ή θα δεν θα περάσεις”. Οταν μπήκα να δώσω εξετάσεις και ανέβηκα στη σκηνή, τον είδα να μπαίνει και να χαιρετάει τα μέλη της επιτροπής. Φεύγοντας μόλις τελείωσα μου έκανε μια κίνηση τύπου “σου τα έλεγα”» είπε η μάρτυρας.
Η μάρτυρας ανάφερε ότι μετά τις εξετάσεις την κάλεσε στο τηλέφωνο ξανά αλλά εκείνη είχε αποφασίσει να το τελειώσει και του είπε να μην την ξανακαλέσει.
Η Λένα Δροσάκη αναφέρθηκε επίσης και σε πρόταση που της έγινε το 2018 από την Κάτια Δανδουλάκη για θεατρική παράσταση την οποία θα σκηνοθετούσε ο Φιλιππίδης. «Εγώ ζήτησα πολλά χρήματα για να αποφύγω. Με κάλεσε όμως η κ. Δανδουλάκη στο σπίτι της και μου μίλησε πολύ όμορφα. Μου είπε ότι της θυμίζω την πορεία της, ήταν πολύ συγκινητικό. Επέμεινα για τα χρήματα αλλά εκείνη είπε πως θα τα δώσει. Ρώτησα αν ο σκηνοθέτης που ήταν ο Φιλιππίδης, θα παίζει στην παράσταση, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα είχα πρόβλημα. Μου είπε ότι δεν θα παίζει. Μου είπε ότι θα είμαι υπό την προστασία της. Είχα μπλέξει μ’ ένα τρόπο χωρίς να το θέλω».
Oπως περιέγραψε η ηθοποιός κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του έργου ο κατηγορούμενος την επαινούσε στους συναδέλφους της, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. «Eνιωθα ότι κάτι γίνεται χωρίς να ξέρω πού θα καταλήξει» είπε και συνέχισε λέγοντας πως σε μια πρόβα την κάλεσε κοντά του και ήταν διαχυτικός, κάνοντας τους συντελεστές της παράστασης να αναρωτιόνται για το αν έχουν σχέση.
«Αυτό εκνεύριζε τον Φιλιππίδη και ο Ζαμπετάκης φοβόταν να ανέβουμε μαζί. Με το που μας βλέπει πήρε φωτιά. Υπήρξε ένα κλίμα ότι δεν πάει καλά η πρόβα. Η Ταμίλα Κουλίεβα έκανε ένα αστείο στην πρόβα και γελάσαμε όλοι πολύ, ενώ σε επόμενο αστείο γελάσαμε μόνο εγώ και ο Ζαμπετάκης. Τότε εκείνος εκνευρίστηκε και άρχισε να φωνάζει “δεν θα ξαναβρείς δουλειά” και διάφορα τέτοια. Του είπα ότι απαιτώ σεβασμό. Υπήρξε ένας προσβλητικός διάλογος. Κάναμε διάλειμμα και πήγα να πάρω τα τσιγάρα μου και μου λέει ο κατηγορούμενος “ντροπή σου δεν θα ξαναβρείς δουλειά”. Σε εκείνο το διάστημα ακούγαμε τον Φιλιππίδη να λέει στη συνεργάτιδα του “ποιος είναι ο Θεός;” κι αυτή να απαντάει “εσύ Πέτρο μου”. Και μετά της διαμαρτυρόταν γιατί έφεραν εμένα στην παράσταση και όχι μια άλλη ηθοποιό. Τελικά αντικαταστάθηκε ο Φιλιππίδης».
Εισαγγελέας: Ποιος του έδωσε το κινητό σας;
Μάρτυρας: Εγώ. Μου το ζήτησε και το έδωσα. Ήμουν με τη σχολή στα γυρίσματα του «Λάκη του γλυκούλη».
Εισαγγελέας: Πότε σας πήρε και αυνανιζόταν;
Μάρτυρας: Λίγες ημέρες μετά. Έπαιρνε ας πούμε κάθε δεύτερη μέρα, συνήθως βράδυ. Δεν τον είχα αποθηκεύσει, μου είχαν εντυπωθεί τα τελευταία νούμερα του κινητού του. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν το έβλεπα κι έλεγα «α, είναι αυτός».
Εισαγγελέας: Γιατί δεν το κλείνατε αμέσως;
Μάρτυρας: Φοβόμουν. Θα προσπαθήσω να απαντήσω πιο συγκεκριμένα. Ένιωθα ότι ένας μεγάλος ηθοποιός με καλεί και με απαξιώνει και με απειλεί με αυτό τον τρόπο και νιώθω ότι μου ζητάει να το σηκώνω μ ένα τρόπο. Αυτό μου προκαλεί τρόμο και φόβο.
Εισαγγελέας: Το κλείνατε;
Μάρτυρας: Έλεγα να σταματήσει. Όταν ολοκλήρωνε την πράξη κλείναμε.
Εισαγγελέας: Τι σας έλεγε στα τηλεφωνήματα;
Μάρτυρας: Μου έλεγε που είμαι, τι φοράω, που θέλει να τελειώσει, πως θα με καταστρέψει.
Υπεράσπιση: Γιατί δεν του κλείνατε το τηλέφωνο όπως την τελευταία φορά; Είναι αντιφατικά αυτά που λέτε. Τον φοβόσασταν αλλά στο τέλος του λέτε «άντε ***»;
Μάρτυρας: Ήταν ένας πανίσχυρος άνθρωπος κι εγώ ένα κορίτσι που έδινε εξετάσεις. Έπαθα σοκ με τη συμπεριφορά αυτή, ένιωσα τρομερή υποτίμηση, ένιωσα αδύναμη. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ, ώσπου τον βλέπω μπροστά μου να μου κάνει αυτά στις εξετάσεις. Κάπου έπρεπε να βρω το θάρρος.
Δανδουλάκη για Φιλιππίδη: Έβλεπα τη Δροσάκη κλαμένη, ο Πέτρος έλεγε «εγώ είμαι ο Θεός»
«Ξεκίνησαν πολύ ομαλά στην αρχή τα πράγματα. Σκηνοθέτης ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης. Κάποια στιγμή οι πρόβες έγιναν πιο εντατικές. Φάνηκε πως είχε αδυναμία στη Λένα Δροσάκη. Εντάξει, δεν δώσαμε σημασία. Την έβαζε να κάθεται πλάι του. Όχι με απρέπεια αλλά με ένα στενό μαρκάρισμα. Σαν να έχει το μυαλό του στη Λένα και όχι στην παράσταση. Την πολιορκούσε στενά. Δεν της άρεσε αυτό», είπε αρχικά η Κάτια Δανδουλάκη και πρόσθεσε:
«Η Λένα Δροσάκη έδειχνε όλο και πιο άβολα, ντρεπόταν, ήταν απόμακρη. Ήταν εμφανές αυτό σε όλους μας. Εκείνος γινόταν όλο και πιο εκνευρισμένος ίσως γιατί δεν πήγαιναν τα πράγματα όπως τα περίμενε. Υπήρχε ένα κλίμα αστυνόμευσης από μεριάς του. "Γιατί κάνετε φασαρία, ακούγεστε κλπ". Ενώ κάποτε είχε τρομερό χιούμορ, γελούσαμε όλοι μαζί στις πρόβες, ξαφνικά αυτό είχε αλλάξει. Από ένα σημείο και μετά, έβλεπα τη Λένα κλαμένη. "Τι συμβαίνει" της έλεγα, "τίποτα" απαντούσε. Μια κατάσταση που κλιμακωνόταν. Ήρθε μια μέρα η Λένα Δροσάκη και μου λέει "θέλω να φύγω, δεν μπορώ να συνεχίσω, καταπιέζομαι". Της λέω "καταπιέζεσαι από τον Πέτρο"; Τότε, δεν πρέπει να φύγεις εσύ. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή τις συνέπειες. Δεν το είχα ξαναζήσει αυτό με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Είχαμε και άλλες συνεργασίες. Στη συγκεκριμένη φάση είδα ένα άλλο πρόσωπο, μια άλλη όψη που δεν τη γνώριζα. Δεν την είχα δει αυτή την όψη του. Ήταν μια ασφυκτική διαχείριση της εξουσίας. Δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα γελάσει κάποιος και θα του φωνάξει. Ή ότι θα ανοίξω την πόρτα, θα κάνει θόρυβο και θα ενοχληθεί».
Κάτια Δανδουλάκη: Του είπα: Πέτρο δεν σου φταίει κανένας, μόνο ο εαυτός σου
Στη συνέχεια ανέφερε: «Όταν φτάσαμε στην απόφαση να τον απομακρύνω, τον φώναξα και μιλήσαμε. Μιλήσαμε οι δυο μας, του είπα από την καρδιά μου ό,τι αισθανόμουν. Του είπα: "Πέτρο δεν σου φταίει κανένας, μόνο ο εαυτός σου". "Είμαι αναγκασμένη να το κάνω, να σου πω να φύγεις γιατί ξεπέρασες τα όρια". Δεν μίλησε καθόλου. Με κοίταγε και άκουγε. "Να θυμάσαι" του είπα "κανείς μας δεν σου φταίει. Πρέπει να το ψάξεις μέσα σου". Μου είπε "επιθυμείς να φύγω;", του είπα "ναι. Θέλω να ξαναδουλέψουμε όταν θα είσαι ήρεμος". Του είπα πολύ ουσιαστικά πράγματα. Του τα είπα ήρεμα. "Θέλω να φύγεις". Δεν μπορώ να ξέρω αν μετάνιωσε τη συμπεριφορά του. Μου είπε μόνο ένα "τι εννοείς; Θες να φύγω;" Αυτό. Τίποτα άλλο δεν είπε. Τον θυμάμαι πολύ προσηλωμένο, αμίλητο. Δεν έφερε καμία αντίρρηση. Μάλλον έμεινε άναυδος από την απόφαση μου. Μπορεί να μην κατάλαβε ότι το εννοούσα».
Σε άλλο σημείο, η Κάτια Δανδουλάκη υποστήριξε: «Τον άκουγα στις πρόβες να λέει "εγώ είμαι ο θεός, εγώ θα σας πω πότε θα γελάτε". Δεν τα περίμενα αυτά που άκουγα. Είχε μια άλλη όψη. Ήταν εκνευρισμένος. Δεν ξέρω αν ο Φιλιππίδης έκανε αυτά για τα οποία καταγγέλλεται, αλλά γιατί να λένε ψέματα οι καταγγέλλουσες; Δεν έχουν κανέναν λόγο. Σίγουρα θα πέσω από τα σύννεφα αν αποδειχθεί, αλλά περιμένω τα πάντα από όλους. Υπάρχουν δύο όψεις του Πέτρου. Είναι η αξιολάτρευτη μεριά του και η άλλη που δημιουργεί προβλήματα. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει στην ψυχή του. Καταλαβαίνω μόνο από τις πράξεις του. Εγώ έως τότε δεν ήξερα επιθετικό τον Πέτρο. Να λέει "εγώ είμαι ο Θεός" και τέτοια πράγματα. Ήταν όλα μέσα σε ένα σύννεφο μιας τρέλας που πολύ εύκολα μπορεί να βγει από τα όρια».