Ελλαδα

25η Μαρτίου: Αλμυρός και στην τιμή του ο μπακαλιάρος - Πού κυμαίνεται η τιμή του φέτος

Πώς θα τον ξεχωρίσετε από το ψάρι λινγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25η Μαρτίου: Αλμυρός και στην τιμή του ο μπακαλιάρος
25η Μαρτίου: Αλμυρός και στην τιμή του ο μπακαλιάρος - Πού κυμαίνεται η τιμή του φέτος © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

25η Μαρτίου: Αλμυρός και στην τιμή του ο μπακαλιάρος - Πού κυμαίνεται η τιμή του φέτος - Πώς θα τον ξεχωρίσετε από το ψάρι λινγκ

«Αλμυρή» είναι και φέτος η τιμή του μπακαλιάρου εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τους καταναλωτές να προτιμούν τον κατεψυγμένο. Μάλιστα, λόγω κόστους πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να αγοράσουν τον μπακαλιάρο σε κομμάτια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d8oaqnhdy09t)

Στα ύψη όμως, είναι και η ζήτηση του κατεψυγμένου προϊόντος καθώς η τιμή του μπακαλιάρου είναι αισθητά πιο οικονομική. 

Η τιμή του μπακαλιάρου στα μαγαζιά γύρω από την Βαρβάκειο

  • Βακαλάος υγράλατος: 17,80€/κιλό
  • Βακαλάος φιλέτο: 23,90€/ κιλό

Η τιμή του μπακαλιάρου στην κεντρική αγορά Πειραιά

  • Μπακαλιάρος γνήσιος με κόκκαλο, ποιότητα Α’: 18,50€/κιλό
  • Μπακαλιάρος γνήσιος φιλέτο, ποιότητα Α’: 24,90€/κιλό
  • Μπακαλιάρος φρέσκοσ ελληνικός 26,80€/κιλό
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d8oaqxeojwux)

Η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τους κινδύνους παραπλάνησης στην αγορά του μπακαλιάρου για το παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου και υπενθυμίζει τα εξής:

1. Οι αυθεντικοί υγράλατοι ή αλίπαστοι (παστοί) μπακαλιάροι προέρχονται από περιοχές του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Γροιλανδίας. Η ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και από Ισλανδία, Φιλανδία και Νορβηγία.

2. Το παστωμένο ψάρι με την ονομασία λινγκ, πωλείται συνήθως δίπλα από τον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο, επομένως έχει μεγάλη σημασία να ελέγχουμε τις ταμπέλες του ιχθυοπωλείου. Κάποιοι προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό «Λίνγκ» ή «Ling» και με μεγαλύτερα γράμματα την περιοχή προέλευσης, π.χ. Ισλανδίας.

3. Τόσο ο αυθεντικός μπακαλιάρος όσο και το λίνγκ, έχουν κόκαλα οπότε η αναγραφή τού χαρακτηριστικού αυτού δεν είναι επαρκής για την αποφυγή της σύγχυσης.

4. O μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Αν δεν είναι ορατή και από τις δύο πλευρές αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί μπορεί η γραμμή από τη μία πλευρά του ψαριού να είναι κρυμμένη εξαιτίας του φιλεταρίσματος.

5. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ποιότητα του καλού μπακαλιάρου, όπως και κάθε ψαριού, από το χρώμα του. Πρέπει να είναι λευκός, χωρίς κηλίδες ή κίτρινη απόχρωση και να μην επιλέγουμε ψάρι με ορατές αλλοιώσεις ή κιτρινισμένο χρώμα.

«Επιλέγουμε, πάντοτε, τις αγορές μας μετά από έρευνα ποιότητας και τιμής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη>>> Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.