- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ellinika Hoaxes: Αυτοί οι δύο πίνακες του Κατσαδιώτη δεν ήταν εκθέματα της Πινακοθήκης
Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη

Οι παραπλανητικές αναρτήσεις με τις οποίες επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση και μένος εναντίον του καλλιτέχνη
Με δημοσίευμά τους τα Ellinika Hoaxes διαψεύδουν ότι πίνακες του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, που αναφέρονται σε δημοσιεύματα σχετικά με την επίθεση του βουλευτή της Νίκης, ήταν τα εκθέματα που βανδάλισε ο Νίκος Παπαδόπουλος στην Εθνική Πινακοθήκη στις 10 Μαρτίου 2024.
Συγκεκριμένα, τα Ellinika Hoaxes αναφέρουν ότι οι δύο πίνακες φέρουν την υπογραφή του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, ωστόσο, δεν αποτελούσαν μέρος της έκθεσης «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» στην Εθνική Πινακοθήκη. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Πινακοθήκης, τα τέσσερα έργα του καλλιτέχνη που εκτίθεντο στην έκθεση ήταν αποκλειστικά τα «Εικόνισμα 1ο», «Εικόνισμα 16ο», «Εικόνισμα 17ο» και «Ο Άγιος Χριστόφορος».

Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη, ενώ πρόσθεσε ότι τα συγκεκριμένα έργα επιλέχθηκαν αυθαίρετα ως αντιπροσωπευτικά δείγματα του ύφους του καλλιτέχνη, χωρίς να σχετίζονται με την επίσημη έκθεση.
Ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης επιβεβαίωσε ότι οι δύο πίνακες δεν φιλοξενήθηκαν στην Πινακοθήκη.
Στις 10 Μαρτίου 2025, ο βουλευτής του κόμματος «ΝΙΚΗ», Νίκος Παπαδόπουλος, μετέβη στην Εθνική Πινακοθήκη όπου, από κοινού με ένα ακόμη άτομο, έριξε στο πάτωμα εκθέματα του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, προξενώντας τους φθορές, τα οποία ο βουλευτής χαρακτήρισε «βλάσφημα». Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του βανδαλισμού έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από το Ellinika Hoaxes ΕΔΩ