- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Καιρός: Ζεστή Κυριακή με αφρικανική σκόνη - Πού θα εκδηλωθούν βροχές
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ


Ο καιρός την Κυριακή 16 Μαρτίου: Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία - Συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης - Αναλυτική πρόγνωση
Ζεστός θα παραμείνει ο καιρός και σήμερα Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.
Ο καιρός την Κυριακή 16 Μαρτίου θα εκδηλωθεί με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές (λασποβροχές) ή μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι, μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, αλλά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Η πρόγνωση του meteo για την Κυριακή 16 Μαρτίου
Πιο αναλυτικά, για την Κυριακή 16 Μαρτίου 2025 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και πιθανόν στη Δυτική Στερεά. Τις βραδινές και πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική. Στις περιοχές που αναμένονται φαινόμενα, θα εκδηλωθούν λασποβροχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 21 βαθμούς), 11 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 10 έως 18 βαθμούς), 15 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 18 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 30 βαθμούς), 15 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κρητικό Πέλαγος ισχυροί 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
O καιρός την Κυριακή: Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα δυτικά και βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 23 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Στα θαλάσσια - παράκτια τμήματα νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 τοπικά 6 που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στην Ήπειρο και δυτική Στερεά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειότερα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στην Κρήτη τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 και στη βόρεια Κρήτη έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Σποράδες εως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5, στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Τοπικοί όμβροι είναι πιθανόν να εκδηλωθούν το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο - Επιχείρηση πάνω από 60 πυροσβεστών
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Πάνω 30 βαθμούς η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές
Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα
Από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
Με αφορμή τη νέα πενταμερή διάσκεψη που ορίστηκε για τη Δευτέρα και Τρίτη
Στην περιοχή Κοιλιωμένος το επίκεντρο - Εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί
Η κοινότητα της «Εστίας Άγιος Νικόλαος» προωθεί εδώ και δεκαετίες την αρμονική συμβίωση και ενθάρρυνση των ατόμων με αναπηρία
Επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία - Ένας αστυνομικός τραυματίας
Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.