Ελλαδα

Καιρός: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονο κρύο

Οι χάρτες με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με σκουφί και κασκόλ προστατεύεται από το κρύο
Καιρός: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονο κρύο © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Καιρός: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονο κρύο - Οι χάρτες με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Στα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό του Φεβρουαρίου αναφέρεται ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Στην πρόγνωσή του για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας, ο μετεωρολόγος του OPEN σημειώνει ότι «ο Χειμώνας επιστρέφει χωρίς όμως ακρότητες». 

«Κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει τη χώρα μας τη Δευτέρα και από τα δυτικά, δίνοντας βροχές, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης και προσθέτει: «Από Τρίτη το κρύο θα γίνει πιο έντονο, οι ψυχρές όμως αυτές αέριες μάζες δεν θα έχουν την απαιτούμενη δυναμική από πλευράς φαινομένων μιας και ο κύριος όγκος αυτής της πολικής κακοκαιρίας θα εκτονωθεί ανατολικότερα - βορειοανατολικότερα της χώρας μας. Άρα περιμένουμε τη "συνδρομή" του Αιγαίου ώστε να πάρουν υγρασία αυτές οι πολικές αέριες μάζες και να δώσουν ότι δώσουν σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη 

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ Ή ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ???
Πολύς λόγος τις τελευταίες αρκετές ημέρες για το κύμα βαρυχειμωνιάς που ορισμένοι αναμένουν να πλήξει τη χώρα μας τις πρώτες ημέρες του Φλεβάρη.
Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η αβεβαιότητα αυτών των σεναρίων είναι αρκετά μεγάλη. Αυτή μας την τοποθέτηση έρχονται να επαληθεύσουν και τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μας συστημάτων όπου μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας δείχνουν τον Χειμώνα να επιστρέφει χωρίς όμως ακρότητες. Όπως μπορούμε να δούμε και στους παρακάτω χάρτες, κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει τη χώρα μας τη Δευτέρα και από τα δυτικά, δίνοντας βροχές, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Από Τρίτη το κρύο θα γίνει πιο έντονο, οι ψυχρές όμως αυτές αέριες μάζες δεν θα έχουν την απαιτούμενη δυναμική από πλευράς φαινομένων μιας και ο κύριος όγκος αυτής της πολικής κακοκαιρίας θα εκτονωθεί ανατολικότερα - βορειοανατολικότερα της χώρας μας.
Άρα περιμένουμε τη "συνδρομή" του Αιγαίου ώστε να πάρουν υγρασία αυτές οι πολικές αέριες μάζες και να δώσουν ότι δώσουν σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο.
Συνοψίζοντας, μπροστά μας ανοίγεται μία εβδομάδα με τυπικό χειμωνιάτικο καιρό χωρίς ακρότητες τόσο από πλευράς κρύου όσο και από πλευράς φαινομένων.
Προσοχή στον Παγετό και αυτό αφορά κυρίως τους αγρότες μας! Αυτά μέχρι και την Πέμπτη περίπου της άλλης εβδομάδας όπου έχει μαζευτεί κάπως το "κουβάρι" των προγνωστικών σεναρίων και έχουμε μια σχετικά σταθερή εικόνα. Για το μετά, θα μελετηθεί στην ώρα του!
Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ Ή ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ??? Πολύς λόγος τις τελευταίες αρκετές ημέρες για το κύμα βαρυχειμωνιάς...

Posted by Klearhos Marousakis on Friday, January 31, 2025

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.