Ελλαδα

«Τα μπαρ σώζουν ζωές» στη Θεσσαλονίκη - Εργαζόμενοι της εστίασης εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες

Οι στόχοι της δράσης που εισάγει μια νέα κουλτούρα φροντίδας στον χώρο της εστίασης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: «Τα bar σώζουν ζωές» με εκπαιδευμένους εργαζόμενους στις πρώτες βοήθειες - Σεμινάρια για άμεση βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Φωτογραφίες από την πρώτη εκπαίδευση εργαζομένων στην εστίαση στη Θεσσαλονίκη στις πρώτες βοήθειες © ΑΠΕ/ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: «Τα bar σώζουν ζωές» με εκπαιδευμένους εργαζόμενους στις πρώτες βοήθειες - Σεμινάρια για άμεση βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μια δράση στη Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να αποδείξει ότι μπορεί τα μπαρ να σώζουν τη διάθεσή μας, ανεβάζοντας την ψυχολογία μας, αλλά τώρα μπορούν να μας σώσουν και κυριολεκτικά τη ζωή.

Μέσα από την πρωτοβουλία «Τα Bar Σώζουν Ζωές» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι της εστίασης εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να τις παρέχουν σε θαμώνες, οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υγείας, όπως έναν πνιγμό ή ακόμη κι έμφραγμα.

Η ιδέα ανήκει στον Θάνο Πάππα, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μπαρ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αποφάσισε να την υλοποιήσει μετά από ένα περιστατικό σε κεντρικό καφέ της πόλης.

Θεσσαλονίκη: «Τα Bar Σώζουν Ζωές» - Δράση για τις πρώτες βοήθειες στην εστίαση

«Ένας θαμώνας έπαθε έμφραγμα και ο σερβιτόρος, με ψυχραιμία, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μετά από λίγες μέρες νοσηλείας, ο άνθρωπος αυτός επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι του. Μια ζωή σώθηκε, χάρη στη γνώση και την άμεση αντίδραση», αναφέρει ο κ. Πάππας, ο οποίος ξεκίνησε τη δράση «Τα Bar Σώζουν Ζωές», με στόχο την εκπαίδευση εργαζομένων του κλάδου της εστίασης στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Θεσσαλονίκη: «Τα bar σώζουν ζωές» με εκπαιδευμένους εργαζόμενους στις πρώτες βοήθειες - Σεμινάρια για άμεση βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Στιγμιότυπο από την πρώτη εκπαίδευση εργαζομένων στην εστίαση στις πρώτες βοήθειες © ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι πολλαπλός: Θα εκπαιδεύσει επαγγελματίες της εστίασης ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε επείγουσες καταστάσεις, θα ενισχύσει την πρόληψη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής μέσα από την άμεση παρέμβαση και θα δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα φροντίδας και αλληλεγγύης στον χώρο της εστίασης και γενικότερα», λέει ο κ. Πάππας.

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο σε 20 εργαζόμενους στην εστίαση

Ήδη, με την αιγίδα και χορηγία της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης σε 20 εργαζόμενους στην εστίαση, προκειμένου να είναι όλοι σε θέση να παρέχουν άμεση βοήθεια, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Θεσσαλονίκη: «Τα bar σώζουν ζωές» με εκπαιδευμένους εργαζόμενους στις πρώτες βοήθειες - Σεμινάρια για άμεση βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Tο logo της πρωτοβουλίας «Τα bar σώζουν ζωές»

«Γινόμαστε πολύ συχνά, στα καταστήματά μας, μάρτυρες προβλημάτων υγείας σε πελάτες μας, όπως λιποθυμίες και είναι βασικό να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο κ. Πάππας, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι και η δημιουργία μιας εφαρμογής που θα δείχνει πού υπάρχουν απινιδωτές, αλλά η συνέχιση των σεμιναρίων εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργηθεί «μια στρατιά νέων παιδιών που θα μπορούν να σώζουν ανθρώπους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.