Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το Διοικητήριο και ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Αναδεικνύεται η αρχιτεκτονική και η αισθητική του ιστορικού κτιρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωταγωγήθηκε το Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη - Ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για να μπορούν να το επισκέπτονται όσοι το επιθυμούν
Τέθηκε σε λειτουργία φωτισμός που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική και την αισθητική του Διοικητηρίου της Θεσσαλονίκης © ΑΠΕ/ΜΠΕ

Φωταγωγήθηκε το Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη - Ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για να μπορούν να το επισκέπτονται όσοι το επιθυμούν

Φωταγωγήθηκε το Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, ώστε να αναδεικνύεται και κατά τις βραδινές ώρες η αισθητική του ιστορικού κτιρίου.

Αναλυτικότερα, εξωτερικός διακριτικός φωτισμός που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική και την αισθητική του ιστορικού κτιρίου του Διοικητηρίου της Θεσσαλονίκης τις νυχτερινές ώρες τέθηκε σε λειτουργία την παραμονή του Αγίου Δημητρίου και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Κώστας Γκιουλέκας, αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό για να μπορούν να το επισκέπτονται όσοι το επιθυμούν.

Νέος φωτισμός στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

Όπως έγινε γνωστό από το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) τα φωτιστικά συστήματα που χρησιμοποιούνται έχουν σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΥΜΑΘ, και τοποθετήθηκαν με ελάχιστο κόστος σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του υφυπουργείου.

Φωταγωγήθηκε το Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη - Ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για να μπορούν να το επισκέπτονται όσοι το επιθυμούν
Στο κτίριο του Διοικητηρίου γράφηκαν σημαντικές στιγμές που καθόρισαν την ιστορία της Θεσσαλονίκης © ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η δέσμη των φωτιστικών δίνει έμφαση σε δομικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, ενός χώρου που είναι ταυτισμένος με την Θεσσαλονίκη, αφού στο εσωτερικό του γράφηκαν σημαντικές στιγμές που καθόρισαν την ιστορία της πόλης και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας.

Εκεί υπεγράφη στις 26 Οκτωβρίου 1912 το Πρωτόκολλο Παραδόσεως της Θεσσαλονίκης από τον τελευταίο Οθωμανό Διοικητή της πόλης στους Έλληνες.

Επιπρόσθετα, ο εξωτερικός φωτισμός κεντρίζει το βλέμμα των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Γκιουλέκας: «Το κτίριο ανήκει στους συμπολίτες μας»

«Το κτίριο του ΥΜΑΘ ανήκει στους συμπολίτες μας, όπως είναι αυτονόητο, δηλαδή ανήκει σε όλους μας. Στο πλαίσιο αυτό ανοίξαμε τις πύλες του για να μπορούν να το επισκέπτονται όσοι το επιθυμούν. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, πήραμε την απόφαση να το αποδώσουμε οριστικά στους πολίτες.

»Το φωτίζουμε κατά τις νυχτερινές ώρες, το αναδεικνύουμε και ξεκινάμε να φιλοξενούμε σε αυτό σειρά εκθέσεων, ώστε οι Θεσσαλονικείς να μπορούν να το επισκέπτονται και να το γνωρίσουν από κοντά. Στους εσωτερικούς χώρους του γράφηκε ιστορία και εμείς θέλουμε να την προβάλλουμε, φέρνοντας τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες της πόλης», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.