Ελλαδα

Σαμαρίνα: Στο χωριό παρελαύνουν οι κάτοικοι...ελλείψει μαθητών

Παιδιά από όλη την Ελλάδα πήγαν και γέμισαν χαμόγελα το χωριό!

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σαμαρίνα: Στο χωριό παρελαύνουν οι κάτοικοι...ελλείψει μαθητών - Παιδιά από όλη την Ελλάδα πήγαν και γέμισαν χαμόγελα το χωριό!

Ξεχωριστή ήταν η ημέρα για τη Σαμαρίνα, όπου στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαν νέοι από όλη την Ελλάδα, καθώς στο χωριό δεν υπάρχει σχολείο.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήρθαμε στη Σαμαρίνα (χωριό των Γρεβενών) για να τιμήσουμε τους νεκρούς που σκοτώθηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι» ανέφερε στην ΕΡΤ η Χριστίνα, η οποία ήρθε από άλλη περιοχή, προκειμένου να συμμετάσχει στη μαθητική παρέλαση.

Στη Σαμαρίνα ζουν ελάχιστοι κάτοικοι το χειμώνα και ανταμώνουν τέτοια ημέρα και να τιμήσουν τους προγόνους τους που πολέμησαν στον Ελληνοϊταλικο πόλεμο. Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γυναίκας της Πίνδου. Μετά την παρέλαση ντυμένοι με παραδοσιακές στολές νέοι και νέες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

«Φοιτητές και μαθητές από όλη τη χώρα ήρθαν σήμερα στη Σαμαρίνα για να παρελάσουν γεμίζοντας το χωριό με χαμόγελα», δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Λυγούρας, Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σαμαρίνας.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ