Ελλαδα

Φλώρινα: Ελεύθερος ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου για τη δηλητηρίαση 14 ατόμων

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρισκόντουσαν εκεί - Πώς τους έσωσαν οι διασώστες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φλώρινα: Ελεύθερος ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου για τη δηλητηρίαση 14 ατόμων
Φλώρινα: Ελεύθερος ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου για τη δηλητηρίαση 14 ατόμων © EUROKINISSI

Φλώρινα: Ελεύθερος ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου για τη δηλητηρίαση 14 ατόμων - Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρισκόντουσαν εκεί - Πώς τους έσωσαν οι διασώστες

Eλεύθερος αφέθηκε ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου στο Αμύνταιο Φλώρινας, όπου σημειώθηκε η δηλητηρίαση των 14 ατόμων από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο 53χρονος υπεύθυνος της τουριστικής μονάδας στη Φλώρινα αφέθηκε ελεύθερος έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας και συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία από την αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές, αφού η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος που είναι κοινώς επικίνδυνη βλάβη και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ωστόσο μετά την έρευνα για το περιστατικό δεν αποκλείεται να αλλάξει το κατηγορητήριο. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d57c4ch85lvl)

Την ίδια ώρα η κατάσταση της υγείας του 48χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται «πολύ κρίσιμη». «Χθες βράδυ με ενημέρωσαν οι γιατροί της ΜΕΘ ότι ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα, αλλά είναι ένας ασθενής που υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Πρέπει να δούμε να απορροφηθεί το οίδημα και από την υποξία που υπέστη να δούμε μετά αν θα λειτουργήσει κανονικά ο οργανισμός του ή θα υποστεί βλάβες. Έχει δρόμο μπροστά του, είναι σε πολύ σοβαρή, κρίσιμη κατάσταση, δεν είναι εύκολη η περίπτωσή του», τόνισε στο Mega το πρωί της Δευτέρας ο κ Γιαννάκος.

«Η γυναίκα του ειναι πιο σοβαρά, σε σχέση με τους άλλους ενοίκους, η γυναίκα του είχε ένα μικρό εγκεφαλικό, αλλά δε χρειάστηκε διασωλήνωση, πιστεύω θα πάνε όλα καλά και θα πάει σπίτι της υγιής», συμπλήρωσε.

«Το υγειονομικό μας σύστημα ανταποκρίθηκε, σήμανε συναγερμός στα νοσοκομεια της δυτικης Μακεδονιας, περιέθαλψαν με ασφάλεια όσους μετέβησαν εκεί από τα άτομα που υπέστησαν την δηλητηρίαση» ανέφερε επίσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d575lly0zky1)

Ο Ορέστης Σαμαράς που έμενε στο ξενοδοχείο της Φλώρινας και τον έβγαλαν ημιλιπόθυμο μίλησε για όσα βίωσε ο ίδιος και η σύζυγός του όταν ξεκίνησε η διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιό τους. Όπως είπε σήμερα στον ANT1 «η σύζυγός μου μου είπε ότι δεν νιώθει καλά και την ίδια στιγμή λιποθύμησα», ενώ και οι δύο είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d578zjiskzw1)

Τα σενάρια για τη δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στη Φλώρινα

Ποικίλουν τα σενάρια για την αιτία που προκάλεσε τη διαρροή αερίου. Το ενδεχόμενο ο σωλήνας διαφυγής αερίων από την καύση στο λέβητα, που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτήριο να μετέφερε το μονοξείδιο από το σύστημα εξαερισμού, διερευνάται ως ένα από τα πιθανά αίτια πρόκλησης της δηλητηρίασης.

Πριν από μια εβδομάδα η περιφερειακή διεύθυνση τουρισμού δυτικής Μακεδονίας είχε επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ για ανακριβή και αναληθή στοιχεία τα οποία δεν είχαν συμπληρωθεί στο φάκελο της άδειας που είχε εκδοθεί το 2017 τα στοιχεία αυτά όμως δεν είχαν καμία σχέση με το ατύχημα.

Το ξενοδοχείο, το οποίο επαναλειτούργησε πλήρως ανακαινισμένο με νέο ιδιοκτήτη στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει πλέον σφραγιστεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Μια περιπέτεια του «Μικρού Ήρωα»
Podcast Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Μια περιπέτεια του «Μικρού Ήρωα» Γιώργου Θαλάσση

Τρία μικρά Ελληνόπουλα, ο Γιώργος Θαλάσσης, η Κατερίνα και ο Σπίθας, αγωνίζονται ηρωικά στη διάρκεια της Κατοχής, κατά των Γερμανών και των Ιταλών κατακτητών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.