Ελλαδα

Χανιά: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή των Σφακίων

Κάηκαν 40 στρέμματα - Επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις και Canadair

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πυρκαγιά δεν απείλησε το χωριό, ενώ η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής σε δύσβατη δασική περιοχή, βορείως του χωριού Αργουλές του δήμου Σφακίων, στο νομό Χανίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκανε στάχτη 40 στρέμματα δασική και χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο παραμένει δύναμη πυρόσβεσης για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Η φωτιά δεν απείλησε το χωριό, ενώ η εικόνα από το πύρινο μέτωπο ήδη από τις 5 το απόγευμα ήταν, όπως ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής στην ΕΡΤ, καλύτερη.

Στην περιοχή έσπευσε ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης με 4 υδροφόρα οχήματα και 42 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχείρησε Canadair, το οποίο κλήθηκε και έφτασε από την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι έχει επεκταθεί η απαγόρευση χρήσης πυρός μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του 2024 στις Περιφέρειες Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Την απόφαση υπέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγος Γιώργος Τσικαλάς μετά από σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.