Ελλαδα

Χανιά: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή των Σφακίων

Κάηκαν 40 στρέμματα - Επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις και Canadair

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Canadair
© Alexandros Litsardakis/SOOC/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η πυρκαγιά δεν απείλησε το χωριό, ενώ η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής σε δύσβατη δασική περιοχή, βορείως του χωριού Αργουλές του δήμου Σφακίων, στο νομό Χανίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκανε στάχτη 40 στρέμματα δασική και χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο παραμένει δύναμη πυρόσβεσης για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Η φωτιά δεν απείλησε το χωριό, ενώ η εικόνα από το πύρινο μέτωπο ήδη από τις 5 το απόγευμα ήταν, όπως ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής στην ΕΡΤ, καλύτερη.

Στην περιοχή έσπευσε ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης με 4 υδροφόρα οχήματα και 42 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχείρησε Canadair, το οποίο κλήθηκε και έφτασε από την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι έχει επεκταθεί η απαγόρευση χρήσης πυρός μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του 2024 στις Περιφέρειες Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Την απόφαση υπέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγος Γιώργος Τσικαλάς μετά από σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.