Ελλαδα

Αμαλιάδα: «Δεν κατηγορούμαι, δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου» λέει η 24χρονη

«Ανοιχτοί οι φάκελοι των ιατροδικαστικών εξετάσεων για τα 5 βρέφη», αναφέρει ο Γρ. Λέων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδαράκια νεογέννητου
(φωτογραφία αρχείου) © 🇸🇮 Janko Ferlič / Unsplash

Αμαλιάδα: Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση των νεκρών βρεφών - Τι υποστηρίζει η 24χρονη Ειρήνη 

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση των θανάτων βρεφών στην Αμαλιάδα είναι η 24χρονη Ειρήνη Μ.. Η νεαρή γυναίκα, η οποία έχασε πριν από λίγα χρόνια τα δύο της παιδιά, δηλώνει αθώα, τη στιγμή που οι έρευνες για τους θανάτους πέντε βρεφών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. «Δεν κατηγορούμαι, δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου, όπως κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν», δηλώνει η 24χρονη. 

Μιλώντας στη Real News, η 24χρονη Ειρήνη αναφέρει για την υπόθεση της Αμαλιάδας«Δεν κατηγορούμαι. Εγώ ήμουν η πρώτη που ζήτησα με την κατάθεση μηνυτήρια αναφορά προς τον κύριο εισαγγελέα να διερευνηθεί ο θάνατος του δύο μηνών παιδιού μου. Περιμένω μέχρι σήμερα να μου πουν ποια είναι η αιτία θανάτου των δύο παιδιών μου. Δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου όπως κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν» και προσθέτει:  «Δεν πεθάνανε στα χέρια μου και όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος πρώτα ελέγχεται και μετά γίνεται ότι γίνεται. Άμα πεθάνει αύριο ένα παιδί τι θα πούνε εγώ φταίω; Εδώ δεν ξέρω εγώ από τι έχει φύγει το παιδί μου ακόμα και ψάχνω και βγαίνει η κάθε μία να μου πει εμένα ότι της σκότωσα το παιδί και ο άλλος ότι έχω εγώ ευθύνη για τα δικά μου τα παιδιά».

Η δικηγόρος της 24χρονης Ειρήνης, Βούλα Δημητριάδου, σημειώνει σε δηλώσεις της: «Έχουμε δύο προκαταρκτικές εξετάσεις με συμπεράσματα όχι ως προς το υλικό που έχει συλλέξει η προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους των δύο παιδιών της εντολέως μου και μιλάω για το 19 ημερών και το 2 μηνών εκεί όμως το έχουμε αποκλεισμό εγκληματικών ενεργειών εγκληματικής ενέργειας και έχουμε τη διατύπωση συμπερασμάτων όπου ως αιτίες θανάτου αναφέρονται η πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας που αυτό δεν συνιστά αυτό καθαυτό ένα αίτιο, διότι θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς προκάλεσε την πνευμονίτιδα διότι την πνευμονίτιδα την προκαλούν λοιμώξεις. Άρα έχουμε ένα μεγάλο κενό εκεί». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d55vpsuw9ya9)

Τσούκαλης για Αμαλιάδα: «Κάτι "βλέπει" ο εισαγγελέας»

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, σχολίασε σήμερα στο Mega τη δήλωση της 24χρονης «δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου». «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κατηγορίες. Η κοπέλα όπως κυκλοφορεί ευρέως, έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Από εκεί και πέρα οι συμπτώσεις των θανάτων των 4 παιδιών +1, με τον νόμο των πιθανοτήτων θα πρέπει κανείς να ψάχνει ώρες για να το βρει. Για να ασκηθεί δίωξη ή να ζητηθεί προκαταρκτική από τον εισαγγελέα, δεν είναι τυχαία τα γεγονότα. Κάτι "βλέπει" ο εισαγγελέας. Θέλω να πιστεύω ότι θα διαψευστούμε όλοι. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, φοβάμαι ότι έχουμε μια περίπτωση μιας κοπέλας η οποία βρέθηκε στον θάνατο των 4 +1 παιδιών που ενδεχομένως έχει κάποια συμμετοχή. Το πώς και το γιατί μένει να αποδειχθεί», είπε ο κ. Τσούκαλης. 

Λέων για Αμαλιάδα: Για τα 5 βρέφη οι φάκελοι των ιατροδικαστικών εξετάσεων παραμένουν ανοιχτοί

Σε δηλώσεις του στο Mega, o πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, δήλωσε ότι υπάρχει κάτι σημαντικό που δείχνει και την κατεύθυνση της έρευνας που έχει ξεκινήσει από τις εισαγγελικές Αρχές. Συγκεκριμένα, ο κ. Λέων σημείωσε ότι για τα 5 βρέφη οι φάκελοι των ιατροδικαστικών εξετάσεων παραμένουν ανοιχτοί αφού σε κανέναν δεν αναφέρεται ως τελική αιτία θανάτου κάποιο παθολογικό αίτιο. Ειδικότερα, σε τρεις από αυτούς αναφέρεται ως διάγνωση η «διάμεση πνευμονίτιδα» χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποιο ήταν το αίτιο που την προκάλεσε.

Ο κ. Λέων σημειώνει ότι τουλάχιστον σε τρία βρέφη που πέθαναν εντοπίζονται σημαντικά κοινά στοιχεία και χαρακτηριστικά πρόκλησης θανάτου. «Η πνευμονίτιδα είναι μία κατάσταση μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, ενδογενείς λόγους, όπως ένα μικρόβιο, ιό ή λοίμωξη αναπνευστικού. Έχουμε μία πνευμονία που προκαλεί πνευμονίτιδα κι εκεί όντως μπορεί να έχουμε θάνατο, αλλά από τη βαριά λοίμωξη αναπνευστικού. Άλλοι λόγοι είναι εξωγενείς, όπως η χρήση ουσιών» ανέφερε ο κ. Λέων. 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις υποθέσεις της Πάτρας και της Αμαλιάδας. «Στην υπόθεση της Πάτρας έχουμε παθολογικά αίτια, στην υπόθεση της Αμαλιάδας έχουμε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις με κοινά ευρήματα, τα οποία δεν μπορεί να παραμείνουν ως αιτία θανάτου και πρέπει να αιτιολογηθούν».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d55rpjg3onqp)

Διαβάστε επίσης → Αμαλιάδα - Γιαννόπουλος: Η 24χρονη και τα αδέλφια της ζούσαν τη φρίκη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.