Ελλαδα

Αμαλιάδα - Γιαννόπουλος: Η 24χρονη και τα αδέλφια της ζούσαν τη φρίκη

«Τα γνώριζαν οι αρμόδιοι, η πρόνοια είχε ενημερωθεί» αποκαλύπτει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Αμαλιάδα: Ο Κώστας Γιαννόπουλος για το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε η 24χρονη σήμερα Ειρήνη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζούσε η 24χρονη Ειρήνη, η νεαρή γυναίκα που έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τον θάνατο βρεφών στην Αμαλιάδα. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος σημειώνει ότι η Ειρήνη και τα αδέλφια της «ζούσαν τη φρίκη», καθώς έπεφταν θύματα κακοποίησης από τον πατριό τους. 

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενεργοποιήθηκε ήδη από το 2015, οπότε και έγιναν οι πρώτες καταγγελίες για το κακοποιητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούσε η ανήλικη - τότε - Ειρήνη στην Αμαλιάδα. «Ήταν τόσο έντονες οι αναφορές που στέλναμε κατεπείγουσα αναφορά στην εισαγγελία, που τη βάζουμε σπάνια. Τότε συνελήφθη ο σύντροφος, ο εισαγγελέας ζήτησε να φύγουν τα παιδιά και πάλι τα ίδια. Συνεχίστηκε το δράμα αυτών των παιδιών», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος το Σάββατο (26.10) στην ΕΡΤ.

Αμαλιάδα: Ο Κώστας Γιαννόπουλος για το οικογενειακό περιβάλλον της 24χρονης

Η 24χρονη σήμερα Ειρήνη είχε εξαφανιστεί το 2015. «Το πρώτο καμπανάκι ενός παιδιού που θέλει να πει κάτι είναι η εξαφάνιση. Το περιβάλλον του παιδιού δεν ήταν δύσκολο αλλά όταν είδα τι συνέβαινε σε αυτή την οικογένεια… Το περιβάλλον σε αυτή την οικογένεια μόνο ως δύσκολο δεν μπορεί να περιγραφεί. Οι αναφορές που έγιναν όταν γύρισε η τότε έφηβη μητέρα ήταν φρικτές και πολλές». Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ο σύντροφος της μητέρας της 24χρονης ήταν «ο κύριος παράγοντας του τεράστιου προβλήματος», αφού κακοποιούσε τόσο την ίδια, όσο και τα αδέλφια της. 

«Τα γνώριζαν οι αρμόδιοι, η πρόνοια είχε ενημερωθεί. Οι υπηρεσίες της πρόνοιας υπολειτουργούν. Όλοι γνώριζαν περιστατικά με λεπτομέρεια, περιστατικά - φρίκη, τα παιδιά είχαν εγκαταλειφθεί. Ήρθε πρόσωπο στο Χαμόγελο και πήγε το ίδιο στον εισαγγελέα για να πάρει την τότε έφηβη Ειρήνη προκειμένου να γλιτώσει από τη φρίκη που ζούσανε τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού». 

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι η μητέρα της 24χρονης Ειρήνης ήταν «εξαφανισμένη σε κάποια άλλη χώρα» και το πρόσωπο που ζήτησε να πάρει την Ειρήνη σπίτι του «νοιαζόταν για τα παιδιά που έβλεπε ότι ζούσαν σε ένα περιβάλλον καταστροφικό, δολοφονικό μπορώ να πω γιατί η ψυχή του παιδιού… Δεν είναι μόνο να σκοτώσεις ένα παιδί με φυσικό θάνατο, είναι και η ψυχολογία. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσαν αυτή την κατάσταση, τι περιμένεις να βγει από ένα παιδί; Τα παιδιά που έχουν προβλήματα με οικογένειες ψάχνουν να βρουν φροντίδα κάπου αλλού. Η φροντίδα κάπου αλλού ήταν σε περιβάλλον άρρωστο και επικίνδυνο. Έτσι φέρνει το ένα το άλλο και το παιδί οδηγήθηκε σε κατάσταση φρίκης».