Ελλαδα

Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει - Ποιοι βρέθηκαν στον Άγιο Δημήτριο

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης ανάμεσα στους πολιτικούς που έδωσαν το «παρών»

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει - Ποιοι βρέθηκαν στον Άγιο Δημήτριο - Χιλιάδες πιστοί στην Δοξολογία

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει διπλά σήμερα, τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωσή της στις 26 Οκτωβρίου 1912.

Πλήθος πιστών συρρέουν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για να προσκυνήσουν ενώ ήδη κλείσει για όλα τα οχήματα η οδός Αγίου Δημητρίου.

Στον Ιερό Ναό βρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τίμησε με την παρουσία της τις εκδηλώσεις για την διπλή γιορτή της πόλης.

Μετά από το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ακολούθησε η Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλόθεου, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, δεν κατάφερε να παραστεί, λόγω άλλων υποχρεώσεων. Το παρών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας.

Μεταξύ άλλων, παρόντες είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, η ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής» Αφροδίτη Λατινοπούλου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρεντι Μπελερης, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και γ.γ. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και άλλοι.

Σημειώνεται ότι οι δρόμοι περιμετρικά του ναού έχουν κλείσει για όλα τα οχήματα και βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

Δείτε εικόνες από όσους βρέθηκαν στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης: