Ελλαδα

Πάτρα: Στη ΜΕΘ η μαθήτρια με μηνιγγίτιδα - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Η μαθήτρια λιποθύμησε ενώ βρισκόταν στο σχολείο της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: Στη ΜΕΘ η μαθήτρια με μηνιγγίτιδα - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Πάτρα: Στη ΜΕΘ η μαθήτρια με μηνιγγίτιδα - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση - Η μαθήτρια λιποθύμησε ενώ βρισκόταν στο σχολείο της

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε ΜΕΘ η μαθήτρια από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, καθώς έπειτα από εξετάσεις, που της έγιναν διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκοκκο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μαθήτρια λιποθύμησε ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας. Οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο και αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα σήμερα και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της μαθήτριας.

Πάτρα: Κλειστό το σχολείο όπου φοιτά

Όπως αναφέρει το thebest.gr, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνσης του Σχολείου. «Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αννα Μαστοράκου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη» σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση πως θα πρέπει και οι συμμαθητές της μαθήτριας να προσέξουν αν έχουν κάποιο εξάνθημα ή παρουσιάσουν πυρετό και άμεσα να μεταβούν στο Νοσοκομείο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.