Ελλαδα

Πάτρα: Με μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο η μαθήτρια που λιποθύμησε στην τάξη

Κλειστό σήμερα το σχολείο όπου φοιτά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάτρα: Με μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο η μαθήτρια που λιποθύμησε στην τάξη - Κλειστό σήμερα το σχολείο όπου φοιτά

Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας νοσηλεύεται η μαθήτρια που λιποθύμησε μέσα στην τάξη του σχολείου της. Μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μαθήτρια λιποθύμησε την Πέμπτη (24.10) ενώ βρισκόταν στο σχολείο της στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο και αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα σήμερα και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της μαθήτριας.

Πάτρα: Κλειστό το σχολείο όπου φοιτά

Όπως αναφέρει το thebest.gr, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνσης του Σχολείου. «Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αννα Μαστοράκου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη» σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση πως θα πρέπει και οι συμμαθητές της μαθήτριας να προσέξουν αν έχουν κάποιο εξάνθημα ή παρουσιάσουν πυρετό και άμεσα να μεταβούν στο Νοσοκομείο.