- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το μωρό στην Αμαλιάδα- Οι γιατροί εξηγούν πώς και πότε παρέλαβαν το βρέφος
Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με τον θάνατο του βρέφους 15 μηνών, με φόντο την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων βρεφών που ερευνούν οι αρχές.
Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας και η αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας, σημειώνεται πως το βρέφος διακομίστηκε νεκρό στο νοσοκομείο και παρά τις εντατικές προσπάθειες των γιατρών στάθηκε αδύνατο να το επαναφέρουν στη ζωή.
Σημειώνεται, μάλιστα, πως το βρέφος από την Αμαλιάδα παρέδωσε μία «μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί» και πίσω ακολουθούσε κλαίγοντας η μητέρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, το βρέφος μετέφερε στο νοσοκομείο η 24χρονη Ειρήνη, η οποία έχει χάσει και αυτή δύο παιδιά.
Η ίδια επέμεινε ότι, όταν ήρθε το ΕΚΑΒ, το βρέφος ήταν ακόμη εν ζωή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον θάνατο του βρέφους:
«Τη Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων, ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας. Ήταν άσφυγμο με μυδρίαση άμφω (και των δύο οφθαλμών). Ήταν άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με κυάνωση χειλέων.
Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος βατότητας αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα. Έγινε χειρισμός Heimlich με εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος. Εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Λήφθηκε ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος. Έγινε ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης. Συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ ακόμα και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων, χωρίς καμμιά ένδειξη στα monitor παρακολούθησης, με συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή.
Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί δεν ήταν δυνατό να παρέμβει, διότι το βρέφος ήταν νεκρό.
Τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή.
Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού. Ακολούθως, το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία».
Αμαλιάδα: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος για το πρώτο μωρό της 24χρονης
Ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε για τον θάνατο των δύο παιδιών της 24χρονης, ολοκληρώθηκε όσον αφορά στο βρέφος 19 ημερών και προέκυψε πως το παιδάκι δεν είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Όσον αφορά στο δεύτερο βρέφος, δύο μηνών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γονιδιακός έλεγχος χρήζει περαιτέρω έρευνας.
Ίδια η αιτία θανάτου του πρώτου μωρού της 24χρονης και εκείνου της φίλης της που πέθανε το 2021
Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews του Mega, η ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο ενός βρέφους της φίλης της 24χρονης, το οποίο πέθανε το 2021 και πρόσεχε η 24χρονη, έδειξε πως υπέκυψε από διάμεση πνευμονίτιδα – ακριβώς όπως και το πρώτο παιδί της γυναίκας.
Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις, καθώς η αλληλουχία των τραγικών αυτών συμβάντων εγείρει πολλά ερωτήματα για το πώς συνδέονται μεταξύ τους.
Tι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα;
O Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών, μίλησε στην εκπομπή Live News για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.
«Είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη διάγνωση πρέπει να έχει βγει από την ιστοπαθολογική εξέταση. Είναι ένας γενικός όρος, δεν δηλώνει παθολογία αλλά μπορεί να συνδεθεί με μία σειρά παθολογιών. Είναι μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι. Για να μιλήσουμε για λοίμωξη θα είχαμε μία διαφορετική εικόνα. Αν υπήρχε κάποια παθολογία θα είχε αναδειχτεί. Η πνευμονίτιδα μπορεί να προκληθεί από εξωτερική αιτία. Δεν σημαίνει αιτία θανάτου. Πρέπει να δούμε και τα άλλα ευρήματα. Για παράδειγμα ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αντίδραση των πνευμόνων».
Οι θάνατοι των τεσσάρων παιδιών σε τέσσερα χρόνια:
Ειδικότερα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2021 το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας ενημέρωσε το Γ' Αστυνομικό Τμήμα της πόλης για αιφνίδιο θάνατο βρέφους που είχε γεννηθεί στις 22 Ιουλίου του 2020. Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ως αιτία θανάτου αναφέρεται η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.
Στις 19 Ιουνίου του 2022 διαπιστώθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας ο θάνατος ενός δευτέρου βρέφους. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του οφείλεται σε διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.
Στις 17 Οκτωβρίου του 2023 απεβίωσε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» της Αθήνας, το τρίτο βρέφος, το οποίο είχε διακομιστεί από το «Καραμανδάνειο» ένα μήνα πριν. Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το βρέφος είχε παθολογικό ιστορικό επιληψίας.
Στις 5 Αυγούστου του 2024, διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ο θάνατος ενός τέταρτου βρέφους. Τα αίτια θανάτου του συγκεκριμένου βρέφους παραμένουν απροσδιόριστα και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.