Ελλαδα

Αμαλιάδα: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος για το πρώτο μωρό της 24χρονης

Ίδια η αιτία θανάτου του με εκείνου της φίλης της που πέθανε το 2021 - «Είναι μια αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμαλιάδα: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος για το πρώτο μωρό της 24χρονης
Αμαλιάδα: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος για το πρώτο μωρό της 24χρονης © freestocks/ Unsplash

Αμαλιάδα: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος για το πρώτο μωρό - Ίδια η αιτία θανάτου του πρώτου μωρού της 24χρονης με εκείνου της φίλης της που πέθανε το 2021 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τους θανάτους τεσσάρων βρεφών στην Αμαλιάδα, μετά την εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο λοιπόν της δικαστικής έρευνας, αναμένεται εξεταστούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί από αστυνομικά τμήματα της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αθήνας, αλλά και στα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων.

Επίσης, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα των βρεφών που πέθαναν στην Αμαλιάδα, αλλά και από πρόσωπα του φιλικού περιβάλλοντος των οικογενειών των βρεφών. Να σημειωθεί ότι το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στον οργανισμό για την 24χρονη σήμερα γυναίκα.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού «η 24χρονη ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα».

Οι έρευνες θα ξεκινήσουν από τα στοιχεία που υπάρχουν από τις αρχές του 2021, όταν καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος βρέφους. 

Καθαρός ο γονιδιακός έλεγχος για το ένα από τα δύο παιδιά της 24χρονης

Ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε για τον θάνατο των δύο παιδιών της 24χρονης, ολοκληρώθηκε όσον αφορά στο βρέφος 19 ημερών και προέκυψε πως το παιδάκι δεν είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Όσον αφορά στο δεύτερο βρέφος, δύο μηνών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γονιδιακός έλεγχος χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d538hdt5wbsh)

Ίδια η αιτία θανάτου του πρώτου μωρού της 24χρονης και εκείνου της φίλης της που πέθανε το 2021

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews του Mega, η ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο ενός βρέφους της φίλης της 24χρονης, το οποίο πέθανε το 2021 και πρόσεχε η 24χρονη, έδειξε πως υπέκυψε από διάμεση πνευμονίτιδα – ακριβώς όπως και το πρώτο παιδί της γυναίκας.

Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις, καθώς η αλληλουχία των τραγικών αυτών συμβάντων εγείρει πολλά ερωτήματα για το πώς συνδέονται μεταξύ τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d538jqsuy7ux)

Tι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα;

O Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών, μίλησε στην εκπομπή Live News για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη διάγνωση πρέπει να έχει βγει από την ιστοπαθολογική εξέταση. Είναι ένας γενικός όρος, δεν δηλώνει παθολογία αλλά μπορεί να συνδεθεί με μία σειρά παθολογιών. Είναι μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι. Για να μιλήσουμε για λοίμωξη θα είχαμε μία διαφορετική εικόνα. Αν υπήρχε κάποια παθολογία θα είχε αναδειχτεί. Η πνευμονίτιδα μπορεί να προκληθεί από εξωτερική αιτία. Δεν σημαίνει αιτία θανάτου. Πρέπει να δούμε και τα άλλα ευρήματα. Για παράδειγμα ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αντίδραση των πνευμόνων».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d538wjj8p5nl)

Εμφανίστηκε αυτοβούλως στο τμήμα Ασφαλείας 

Η 24χρονη εμφανίστηκε νωρίτερα αυτοβούλως με την δικηγόρο της, Βούλα Δημητριάδου, το τμήμα Ασφαλείας της Αμαλιάδας, ζητώντας να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Συγκεκριμένα, η 24χρονη ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν, και άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου 2024.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε πως ισχύουν τα όσα είχε πει στην αρχική της κατάθεση. «Θέλω επιπλέον να τονίσω ότι, όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καλέσαμε, το μωρό ήταν ζωντανό. Πώς γίνεται να του έκανα κάτι εγώ και να πέθανε; Αφού ήταν ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά.

Οι θάνατοι των τεσσάρων παιδιών σε τέσσερα χρόνια:

Ειδικότερα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2021 το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας ενημέρωσε το Γ' Αστυνομικό Τμήμα της πόλης για αιφνίδιο θάνατο βρέφους που είχε γεννηθεί στις 22 Ιουλίου του 2020. Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ως αιτία θανάτου αναφέρεται η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.

Στις 19 Ιουνίου του 2022 διαπιστώθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας ο θάνατος ενός δευτέρου βρέφους. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του οφείλεται σε διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.

Στις 17 Οκτωβρίου του 2023 απεβίωσε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» της Αθήνας, το τρίτο βρέφος, το οποίο είχε διακομιστεί από το «Καραμανδάνειο» ένα μήνα πριν. Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το βρέφος είχε παθολογικό ιστορικό επιληψίας.

Στις 5 Αυγούστου του 2024, διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ο θάνατος ενός τέταρτου βρέφους. Τα αίτια θανάτου του συγκεκριμένου βρέφους παραμένουν απροσδιόριστα και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Πώς περιέγραψε η μητέρα τους θανάτους των παιδιών στην Αμαλιάδα

Οι περιγραφές της γυναίκας αποτελούν «κλειδί» στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς η ίδια ήταν αυτόπτης μάρτυρας και στους τέσσερις θανάτους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d538somzp6uh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Μια περιπέτεια του «Μικρού Ήρωα»
Podcast Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Μια περιπέτεια του «Μικρού Ήρωα» Γιώργου Θαλάσση

Τρία μικρά Ελληνόπουλα, ο Γιώργος Θαλάσσης, η Κατερίνα και ο Σπίθας, αγωνίζονται ηρωικά στη διάρκεια της Κατοχής, κατά των Γερμανών και των Ιταλών κατακτητών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.