Ελλαδα

Βιασμός 13χρονης στη Μυτιλήνη: Δεν υπάρχει θέμα πορνείας, ούτε μαστροπείας

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανήλικη με το πρόσωπο γυρισμένο προς τα αριστερά
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Kylo

Βιασμός 13χρονης στη Μυτιλήνη: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης

«Δεν τίθεται ζήτημα αμειβόμενης σεξουαλικής εργασίας, ούτε μαστροπείας» δήλωσε σήμερα (23.10) ο δικηγόρος της οικογένειας της 13χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμών από δύο άνδρες στη Μυτιλήνη

«Από τη στιγμή που η κοπέλα κατήγγειλε τη συνεύρεσή της με δυο ενήλικους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συναινετική πράξη λόγω της μικρής ηλικίας του θύματος, οπότε η πράξη είναι τέτοια που παραπέμπει σε βιασμό», δήλωσε ο κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας της 13χρονης από τη Μυτιλήνη και πρόσθεσε: «η ανήλικη ποτέ στην καταγγελία της δεν είπε τη λέξη βιασμός», όμως δεν γίνεται να υπάρξει συναινετική συνεύρεση σε τέτοια ηλικία. «Το κοριτσάκι έδωσε μια κατάθεση, είπε ότι βρέθηκε με αυτούς τους δυο ανθρώπους. Παράλληλα ο δεύτερος άνδρας ήταν μπροστά στη συνεύρεση χωρίς τη θέλησή της και εκεί έγκειται το θέμα του βιασμού».

Βιασμός 13χρονης στη Μυτιλήνη: «Δεν υπάρχει θέμα πορνείας»

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον δικηγόρο για τις δηλώσεις που έκανε η μητέρα της 13χρονης. «Η μητέρα έχει κάνει διάφορες δηλώσεις οι οποίες πραγματικά δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Επίσης, δεν υπάρχει ούτε θέμα πορνείας, ούτε θέμα ότι κάποιος το εξωθούσε σε σεξουαλικές πράξεις, ούτε θέμα μιας παραβατικής συμπεριφοράς που παραπέμπει στην περίπτωση του Κολωνού. Υπάρχει μια περίπτωση όπως το περιέγραψε το κορίτσι και στις δυο καταθέσεις που έδωσε, στην αρχική και τη συμπληρωματική».

Σε ό,τι αφορά τα περί παραμέλησης της 13χρονης σημείωσε ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να γνωρίζει. Επιπλέον, ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες στο «Χαμόγελο του παιδιού» ότι το κορίτσι ζούσε σε κακοποιητικό περιβάλλον: «Πράγματι έγινε μια καταγγελία το Ιούλιο, έγινε μια έρευνα. Αιτία της καταγγελίας ήταν ότι ο πατέρας βλέποντας ότι το κορίτσι γυρνάει ώρες ακατάλληλες χωρίς την συναίνεσή του και χωρίς την ενημέρωσή του, βρέθηκε σε ένα περιστατικό όπου με έντονο τρόπο ζήτησε να περιοριστεί η ανήλικη και της έριξε μια σφαλιάρα. Αυτό το είδε μια γειτόνισσα και έκανε την καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού και έγινε μια ολόκληρη δικογραφία». 

Τι απαντά ο δικηγόρος της οικογένειας στα σενάρια περί αιμομιξίας

Ο δικηγόρος κλήθηκε να απαντήσει στις πληροφορίες ότι ένα από τα πρόσωπα που βίασαν το παιδί είναι συγγενής της 13χρονης. «Μίλησα με τον δικηγόρο ενός εκ των κατηγορουμένων και δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d52xiej0g40h)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.