Ελλαδα

Γιαννόπουλος για Αμαλιάδα: Η 24χρονη έβγαζε «κραυγή αγωνίας» όταν ήταν έφηβη

«Δώσαμε στην εισαγγελία και την πρόνοια τα στοιχεία που είχαμε στο κέντρο μας» δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκι μωρού
Γιαννόπουλος για Αμαλιάδα: Η 24χρονη έβγαζε «κραυγή αγωνίας» όταν ήταν έφηβη © Unsplash + / Andy Quezada

Νεκρά παιδιά στην Αμαλιάδα: Ο Κώστας Γιαννόπουλος για τις αναφορές στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και τις αναφορές για την 24χρονη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου τεσσάρων παιδιών στην Αμαλιάδα. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε αναφορές για το οικογενειακό περιβάλλον της 24χρονης Ειρήνης, που έχασε τα δύο της παιδιά και ήταν παρούσα στους θανάτους ακόμη δύο. Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» υποστήριξε ότι η 24χρονη, ήδη από το 2014 «έβγαζε κραυγές αγωνίας». 

«Δεν θα σταθούμε στους θανάτους των παιδιών στην Αμαλιάδα. Το κουβάρι της ζωής ξεκίνησε, όταν μια έφηβη - η μητέρα - έβγαζε κραυγή αγωνίας, μέσα από την εξαφάνισή της. Έβγαζε κραυγή αγωνίας μέσα σε πολύ άσχημες συνθήκες επιβίωσης. Στη συνέχεια, άρχισαν οι καταγγελίες. Τότε η σημερινή 24χρονη, προσπαθούσε να επιβιώσει μέσα σε ένα περιβάλλον ακατάλληλο και επικίνδυνο. Δεν ακολουθήθηκαν οι ανάλογες διαδικασίες, δεν έγινε ότι έπρεπε να γίνει. Και στη συνέχεια, για να κινηθούν οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών, εστάλη από εμάς επιστολή με την ένδειξη "κατεπείγον" στην εισαγγελία» είπε ο κ. Γιαννόπουλος στο Action 24.

Γιαννόπουλος: Μέλος της οικογένειας μας εμπιστεύτηκε φρικιαστικές συνθήκες διαβίωσης

«Το 2015 έγινε η εξαφάνιση και το 2020 μας εμπιστεύτηκε μέλος της οικογένειας τις φρικιαστικές συνθήκες διαβίωσης και επιβίωσης. Ακολούθησαν οι διαδικασίες με εντολή εισαγγελέα από το αστυνομικό τμήμα. Σε αυτή την περίπτωση μας έχουν πάρει οι υπηρεσίες - η εισαγγελία και η πρόνοια - να ρωτήσουν τι συνέβη. Το 2023 μας τηλεφώνησε η ίδια η μητέρα για να ζητήσει ιατρική και οικονομική βοήθεια. Πριν προλάβουμε να βοηθήσουμε, ενημερωθήκαμε πως το βρέφος (το δεύτερο παιδί) απεβίωσε. Δεν έχουμε κάτι που να καταδεικνύει την αιτία θανάτου», σημείωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος και συνέχισε: 

«Πριν το 2023, υπήρχαν έντονες αναφορές. Δώσαμε στην εισαγγελία και την πρόνοια τα στοιχεία που είχαμε στο κέντρο μας. Ενημερώθηκαν πριν χαθούν τα παιδιά, πριν το 2023. Η πρόνοια είναι υποστελεχωμένη, δεν προλαβαίνει να κάνει καν τα γραφειοκρατικά. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει, είναι να δουν ψυχιατρικά την έφηβη και αν είχε προβλήματα για να κινηθούν ανάλογα. Καλούμαστε όταν έχει γίνει το κακό και τότε είναι αργά. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ενημερώσουμε την εισαγγελία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d531fx3c9b15)

Οι θάνατοι των παιδιών στην Αμαλιάδα παρουσία της 24χρονης

Ο πρώτος θάνατος που διερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές είναι εκείνος του παιδιού της επιστήθιας φίλης της, Κατερίνας. Τον Φλεβάρη του 2021, στην Κάτω Αχαιά ένα κορίτσι μόλις 6 μηνών πέθανε μέσα στο σπίτι της Ειρήνης. Το παιδί μετέφερε στο Καραμανδάνειο η Ειρήνη όπου όπως διαπιστώθηκε ήταν ήδη νεκρό. Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ευρήματα εγκληματικής ενέργειας, αποδίδοντας τον θάνατο σε παθολογικά αίτια.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2022 μεταφέρεται νεκρό από την ίδια την Ειρήνη το παιδί της, ένα βρέφος μόλις 19 ημερών. Το παιδί είχε γεννηθεί με επιπλοκές, είχε παραμείνει σε θερμοκοιτίδα και μόλις μια ημέρα πριν τον θάνατο του, το είχε πάρει σπίτι της. Για το βρέφος, επίσης δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στην εγκληματική ενέργεια.

Το 2023 καταλήγει και το δεύτερο παιδί της Ειρήνης, ένα βρέφος μόλις 2 μηνών. Επίσης, το παιδί, αντιμετώπιζε προβλήματα από τη στιγμή που ήρθε στη ζωή, με τις έρευνες να οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει επίσης εύρημα που να σχετίζεται ο θάνατος με εγκληματική ενέργεια.

Τον περασμένο Αύγουστο, η συγκάτοικος της Ειρήνης, Πόπη αφήνει το μικρό παιδί της, τον Παναγιώτη, στην 24χρονη, ώστε να βγει η ίδια μια βόλτα έξω με έναν φίλο της. Το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο επίσης νεκρό. Η ιατροδικαστική εξέταση δεν εντοπίζει εξωτερικά ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Οι τοξικολογικές εξετάσεις, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του βρέφους, που προς το παρόν, παραμένει ασαφής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d52iu2i97lyh)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Μια περιπέτεια του «Μικρού Ήρωα»
Podcast Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Μια περιπέτεια του «Μικρού Ήρωα» Γιώργου Θαλάσση

Τρία μικρά Ελληνόπουλα, ο Γιώργος Θαλάσσης, η Κατερίνα και ο Σπίθας, αγωνίζονται ηρωικά στη διάρκεια της Κατοχής, κατά των Γερμανών και των Ιταλών κατακτητών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.