Ελλαδα

Καμένα Βούρλα: Στον εισαγγελέα η γυναίκα που συνελήφθη για τη δολοφονία της ηλικιωμένης

Η 50χρονη με καταγωγή από την Αλβανία έκανε «θελήματα» στην 84χρονη

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Καμένα Βούρλα: Στον εισαγγελέα γυναίκα που συνελήφθη για τη δολοφονία της ηλικιωμένης

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία άσκησε πριν από λίγο ο Εισαγγελέας Λαμίας στην 50χρονη από την Αλβανία η οποία φέρεται να δολοφόνησε την 84χρονη Μαρία μέσα στο σπίτι της στα Καμένα Βούρλα πριν από 10 ημέρες.

Η κατηγορούμενη, πλέον, γυναίκα βρισκόταν από το πρωί στα γραφεία της Ασφάλειας αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, με τους αστυνομικούς ωστόσο να έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία σε βάρος της. Η σύλληψη της από την αστυνομία θα γινόταν μόνο σε περίπτωση που η ίδια ομολογούσε, όμως αποδείχθηκε ιδιαίτερα «σκληρή» με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να στείλουν τα στοιχεία στον Εισαγγελέα και εκείνος, αφού τα μελέτησε, έκρινε πως είναι επαρκή για την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Η 50χρονη φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς πως ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την ηλικιωμένη γυναίκα. Αυτό προκύπτει κατ’ αρχάς από υλικό κάμερας που την δείχνει να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι της συγκεκριμένη ώρα. Η ίδια στις απανωτές καταθέσεις της, έδωσε διαφορετικές ώρες, ενώ από το ίδιο υλικό οι αστυνομικοί είδαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε. Όταν της ζήτησαν να τους τα παραδώσει, εκείνη όχι μόνο αρνήθηκε αλλά φέρεται να τους είπε μεταξύ άλλων «βρείτε τα μόνοι σας».

Στο διπλανό δωμάτιο της Ασφάλειας Λαμίας βρισκόταν και ο σύζυγος της, ο οποίος επίσης γνώριζε την ηλικιωμένη γυναίκα. Άλλωστε ήταν αυτός που ανά διαστήματα πραγματοποιούσε επισκευές σε προβλήματα στους τοίχους, τα υδραυλικά και τον κήπο του σπιτιού. Η 50χρονη σύζυγος του, είχε αποκτήσει σχέσεις με την ηλικιωμένη καθώς της έκανε «θελήματα», δηλαδή ψώνια αλλά και της καθάριζε το σπίτι ανά διαστήματα. Η δολοφονία της 84χρονης Μαρίας, σχετίζεται άμεσα με χρήματα, εκτιμούν οι αστυνομικοί. Όμως, ακόμη δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν η ληστεία έγινε την ημέρα της δολοφονίας ή εάν είχε γίνει σε προγενέστερη ημέρα, η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι την έκλεψε η κατηγορούμενη και την κάλεσε για να της ζητήσει τον λόγο. Η 50χρονη, μέχρι και αυτή τη στιγμή που έχει οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λαμίας όπου της άσκησε ποινική δίωξη για Ανθρωποκτονία, αρνείται τα πάντα. Ο άνδρας της, αφέθηκε ελεύθερος και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ αφού από την μια γνώριζε την ηλικιωμένη γυναίκα και από την άλλη, βλέπει τη σύζυγο του να συλλαμβάνεται για τη δολοφονία της, με τον ίδιο να δηλώνει πλήρη άγνοια.

Κατά τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, η υπόθεση είναι δεμένη. Για αυτό το λόγο άλλωστε ο Εισαγγελέας, προχώρησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης της, μετά την διαβίβαση των στοιχείων της αστυνομίας. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, στα δύο σπίτια της κατηγορούμενης, δεν έχουν βρεθεί χρήματα ή κάτι που να σχετίζεται με την 84χρονη γυναίκα, με τις έρευνες, να συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.