Ελλαδα

Καιρός: Ισχυρός αντικυκλώνας αυτή την εβδομάδα σε Βαλκάνια και τη χώρα μας

Τι αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς της ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ουρανος, συννεφα, δεντρα
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Καιρός: Ισχυρός αντικυκλώνας αυτή την εβδομάδα σε Βαλκάνια και την χώρα μας

Για τον καιρό έως την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενημέρωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος τονίζει ότι ένας ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας -που θα αναπτυχθεί θα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία βροχοπτώσεων.
 
«Από πλευράς συνοπτικής κατάστασης του καιρού το φετινό φθινόπωρο φέρει πολλά χαρακτηριστικά με αυτό του 1993, όπου τότε η ανομβρία κράτησε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ μετά άλλαξε η κατάσταση» τονίζει.

Η ανάρτηση Κολυδά

«Η παρουσία του πολικού JetStream σε πολύ μεγάλα γεωγραφικά πλάτη με Δ-ΝΔ ρεύμα και η απουσία ισχυρών ανέμων στις μέσες και τις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας , “αναγκάζει” ακόμη και το χαμηλό που υπάρχει στις ακτές της Αφρικής να γίνει οπισθοδρομούν. Δηλαδή , αντί να κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά , να γυρίσει προς τα πίσω , κάτι το οποίο είναι σπάνιο

Προς τα μέσα αυτής της εβδομάδος αναπτύσσεται ισχυρός αντικυκλώνας (πεδίο υψηλών πιέσεων) στην ανατολική Ευρώπη τα Βαλκάνια και την χώρα μας, κατάσταση που αποτρέπει τις βροχές. Κατά τα άλλα διατηρείται ο βοριάς και η θερμοκρασία επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα. Από πλευράς συνοπτικής κατάστασης το φετινό φθινόπωρο φέρει πολλά χαρακτηριστικά με αυτό του 1993, όπου τότε η ανομβρία κράτησε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ μετά άλλαξε η κατάσταση».

🎯ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ✅Η παρουσία του πολικού JetStream σε πολύ μεγάλα γεωγραφικά πλάτη με...

Posted by Theodoros Kolydas on Sunday, October 20, 2024

O καιρός αύριο

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 23 και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.