Ελλαδα

6ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: «Γιατί Βία; Μπορούν η δημιουργικότητα, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη να αποτελέσουν μια ασπίδα;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 1 & 2 Νοεμβρίου 2024, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: «Γιατί Βία; Μπορούν η δημιουργικότητα, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη να αποτελέσουν μια ασπίδα;»

6ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος - Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 1 & 2 Νοεμβρίου 2024, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, σας προσκαλεί στο 6ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος «Γιατί Βία; Μπορούν η δημιουργικότητα, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη να αποτελέσουν μια ασπίδα;», το οποίο συνδιοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το  Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος είναι ένας ετήσιος θεσμός, που έχει ως στόχο τη συνάντηση της επιστημονικής κοινότητας για την ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου, πάνω στα θέματα ψυχικής υγείας της χώρας.

Είναι ένα επιστημονικό γεγονός αφιερωμένο στη μνήμη τουκαθηγητή Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου και βασίζεται στην επιθυμία παλιών και νεότερων επαγγελματιών ψυχικής υγείας να τιμήσουν το έργο του, ένα έργο στραμμένο πάντα στο αύριο. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 1 & 2 Νοεμβρίου 2024, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Το 6ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, παίρνει φέτος  την μορφή ενός οδοιπορικού που πραγματοποιεί σταθμούς προς αναστοχασμούς, συζητήσεις, δράσεις, ανταμώματα… συνέχεια της πορείας, με κύριο χαρακτηριστικό την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη συνεργατική συμμετοχή στις λύσεις, και  πάντα με μιαν επιθυμία και αισιοδοξία ότι ο Άνθρωπος παραμένει κεντρικό σημείο αναφοράς μας. Μέσα από τις τοποθετήσεις έγκριτων επιστημόνων του τομέα της ψυχικής υγείας, αλλά και μέσα από τις μαρτυρίες των ληπτών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και πληθώρας ωφελουμένων των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης της ψυχικής ανθεκτικότητας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός ανοιχτός διάλογος, μεστόχο την ενεργοποίηση όλων, προς την κατεύθυνση της ανάληψης δράσης για την προαγωγή της συνεργατικότητας, της ομαδικότητας και της συναισθηματικής έκφρασης.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου θα μας δώσει την ευκαιρία να εμπεριέξουμε τις φωνές των παιδιών, των γονέων και των σχολικών κοινοτήτων, δημιουργώντας το χώρο να τονίσουμε την καίρια σημασία της ενδυνάμωσης, της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης αναφορικά με το θέμα της Βίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των παιδοτόπων που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Οκτωβρίου 2024 σε τέσσερις διαφορετικούς Δήμους στην περιοχή ευθύνης της νέας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού της ΕΚΨ Π.Σακελλαρόπουλος. 

Στη συνέχεια, το Πρόγραμμα «Ζώντας & Μαθαίνοντας Μαζί - Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη ψυχικών διαταραχών και ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα» θα έχει την ευκαιρία να δώσει το βήμα σε εκείνα τα παιδιά που οι φωνές τους συχνά πνίγονται από τον θόρυβο των αρνητικών ειδήσεων. Είναι δημιουργικά, συνεργατικά και γεμάτα όνειρα. Αγωνίζονται για το μέλλον τους, για το σχολείο τους, για την οικογένειά τους για μια καλύτερη κοινωνία. Έχουν όραμα, έχουν σχέδια και θέλουν να τα μοιραστούν με την επιστημονική κοινότητα, συμμετέχοντας ενεργά στον ανοιχτό διάλογο, αλλά και μέσα από την Έκθεση Ζωγραφικής που ετοιμάζουν, η οποία θα φιλοξενηθεί όλο το διήμερο στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Forum θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/MBEUVZeNy7HkcZgf7

Εφόσον ζητηθεί, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες: 210-9227611, 210-9221739, www.ekpse.gr 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.