Ελλαδα

Καιρός: Διατηρούνται και αύριο οι χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή

Eλάχιστες βροχές ανά την χώρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καιρός: Διατηρούνται και αύριο οι χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες και οι ενισχυμένοι άνεμοι θα είναι το βασικό σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τo Meteo.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και Βόρεια Στερεά, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία, στα Νότια Επτάνησα, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα Δωδεκάνησα και στην Πελοπόννησο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18-20, στη Θεσσαλία από 9 έως 19-21, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 12 έως 25-27, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 21-23 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 23-24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 21-23 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ. Άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21-22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.