Ελλαδα

Χανιά: Στα 147 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Δεν ευθύνεται το νερό

Άλλα 59 το τελευταίο 24ωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
(φωτογραφία αρχείου) © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χανιά: Στα 126 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Εκατοντάδες πολίτες στα Χανιά υποφέρουν από συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, με τη νόσο να βρίσκεται σε έξαρση αυτές τις μέρες..

Από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν καταγραφεί στα Χανιά συνολικά 147 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο έχει στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες δύο ημέρες ισχύουν έκτακτα μέτρα όπως ο περιορισμός του επισκεπτηρίου σε απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις, αλλά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας, μέτρο που ισχύει και για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου.

Τα περιστατικά έχουν αντιμετωπιστεί ως επί το πλείστον με χορήγηση ορού στην βραχεία νοσηλεία και ελάχιστα έχει χρειαστεί να κάνουν εισαγωγή.

Πάντως, θεωρείται ότι η διασπορά στην πόλη είναι τεράστια καθώς τα περισσότερα περιστατικά, δεν χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα αλλά παραμένουν κατ’ οίκον ενώ ο τυπικός κύκλος της νόσου είναι 3 – 5 μέρες.

Επαναλαμβάνεται επίσης, ότι, παρότι υπάρχει άτυπη σύσταση για κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού, τα εργαστηριακά ευρήματα δεν έχουν εντοπίσει την παραμικρή ένδειξη για πιθανή ενοχοποίηση του νερού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.