Ελλαδα

Πώς έγινε το τροχαίο ατύχημα με το λεωφορείο στα Καλάβρυτα

Τι υποστηρίζει ο οδηγός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Καλάβρυτα: Πώς έγινε το τροχαίο ατύχημα με το λεωφορείο - Η ανατροπή του οχήματος και οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες υπό τις οποίες λεωφορείο των ΚΤΕΛ, το οποίο μετέφερε (και) μαθητές, εξετράπη της πορείας του το πρωί της Παρασκευής (18.10) στα Καλάβρυτα

Σύμφωνα με το kalavrytanews.gr, το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του στο ύψος της Ροδέας στα Καλάβρυτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας Καλαβρύτων και της Πυροσβεστικής. Για προληπτικούς και μόνο λόγους όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Συνολικά το όχημα μετέφερε 20 άτομα, εκ των οποίων 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί. Παρότι λαχτάρισαν, δεν έχει καταγραφεί κάποιος τραυματισμός.

Καλάβρυτα: Πώς έγινε το τροχαίο - Τι υποστηρίζει ο οδηγός

«Το λεωφορείο είχε κατεύθυνση προς τα Καλάβρυτα. Στο άλλο ρεύμα, πατώντας στη διαχωριστική γραμμή, ερχόταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση από Καλάβρυτα προς Πάτρα», δήλωσε ο οδηγός του λεωφορείου και πρόσθεσε: «έστριψα λίγο το τιμόνι, για να αποφύγω τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συμβεί το τροχαίο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο, «ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες, ο οδηγός αντέδρασε γρήγορα και τα παιδιά κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια από το λεωφορείο, ενώ ο ίδιος έσπασε τα τζάμια για να διευκολύνει την έξοδο των επιβατών. Όλοι οι μαθητές, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, είναι καλά στην υγεία τους, αν και φυσικά σοκαρισμένοι από το περιστατικό. Οι επιβάτες, μάλιστα, βοήθησαν ο ένας τον άλλον να βγουν με ασφάλεια από το λεωφορείο. Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ», πρόσθεσε ο ίδιος.