Ελλαδα

Πέθανε η δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ

Στενή συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη και αρωγός στο όραμα για τη δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέθανε η δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ - Στενή συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη και αρωγός στο όραμα για τη δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

H δημοσιογράφος, συγγραφέας, στενή συνεργάτης και φίλη του Χρήστου Λαμπράκη, του αρχικού ιδιοκτήτη του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ), Χαρά Κιοσσέ πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών στις 11:30. Θα ακολουθήσει, στις 16:00, η αποτέφρωση στο Κρεματόριο Ριτσώνας.

Την είδηση για τον θάνατο της Χαράς Κιοσσέ γνωστοποίησε η εφημερίδα «Το Βήμα». Η Χαρά Κιοσσέ, σύμφωνα με το «Βήμα», ήταν μία γυναίκα με έντονο ταμπεραμέντο που μπήκε στη δημοσιογραφία στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 και δεν άργησε να ξεχωρίσει επιλέγοντας να στρέψει το ενδιαφέρον της σε θέματα κυρίως Αρχαιολογίας αλλά και τέχνης.

Ποια ήταν η Χαρά Κιοσσέ

H Xαρά Κιοσσέ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου 1934. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων-Pierce College και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικών στο Pittman’s School of Economics του Λονδίνου. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 μπήκε στον στίβο της δημοσιογραφίας, ασχολούμενη κυρίως με θέματα αρχαιολογίας και τέχνης.

Μέσα από τα κείμενά της στο «Βήμα» για περίπου πενήντα χρόνια, η Χαρά Κιοσσέ ανέδειξε θέματα όπως αρχαιολογικές ανασκαφές, μουσεία, επιστροφές αρχαιοτήτων, διάσωση χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία και θεματικές εκθέσεις. Επιπλέον, στάθηκε αφανής αρωγός στο όραμα του Χρήστου Λαμπράκη για τη δημιουργία και λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

«Παράλληλα στάθηκε αφανής αρωγός στο όραμα του Χρήστου Λαμπράκη που δεν ήταν άλλο από την δημιουργία και λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ανήκε στο κλειστό και έμπιστο κύκλο των φίλων του, των οποίων τη γνώμη υπολόγιζε. Άλλωστε ήταν γνωστή η σχέση με την οικογένεια Λαμπράκη και η φιλία της με την αδελφή του, την Λένα Σαββίδη, ως το τέλος» συνεχίζει η εφημερίδα.

Η Χαρά Κιοσσέ, ήξερε πως εκτιμώντας και θαυμάζοντας το παλαιό, μπορείς να κατανοήσεις περισσότερο το μοντέρνο -κι η ίδια ήταν πάντα μια σύγχρονη γυναίκα.