Ελλαδα

Έφη Τσιχλάκη: Ο δολοφόνος κληρονόμησε το σπίτι της και τώρα το πουλά

Οργή από την οικογένειά της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Έφη Τσιχλάκη: Ο δολοφόνος κληρονόμησε το σπίτι της και τώρα το πουλά - Οργή από την οικογένειά της

Η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη, της 47χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της το 2016, καταγγέλλει ότι ο δολοφόνος της κληρονόμησε το σπίτι της - όπου διαπράχθηκε το έγκλημα - και τώρα ετοιμάζεται να του πουλήσει. Ο ίδιος έχει αποφυλακιστεί και παραμένει ελεύθερος. 

Σύμφωνα με τον ξάδελφο της 47χρονης και δικηγόρο της οικογένειας Τσιχλάκη, «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην υπόθεση Τσιχλάκη έχουν προκαλέσει όχι απλά την οργή και την αγανάκτηση αλλά πλέον την απελπισία στην οικογένειά μας όσον αφορά το δικαστικό αυτό θρίλερ. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο σχεδόν εξετάστηκε από δικαστικό συμβούλιο στην Κρήτη η έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας στο προβληματικό βούλευμα αποφυλάκισης του Κώστα Λεμενιτάκη, ο οποίος είναι και θα παραμείνει ελεύθερος. Με τη βούλα της ελληνικής δικαιοσύνης για μια γυναικοκτονία την οποία κάλυψε με κάθε τρόπο». 

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο Εμμανουήλ Αθανασίου αναφέρει: «Ο Κώστας Λεμενιτάκης αποφυλακίστηκε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εξέταση των διπλών αιτήσεων αναίρεσης από το Α Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Εξέτισε την ποινή του σε Αγροτικές φυλακές, η δε επιμέτρηση της ποινής αφήνει σοβαρά ερωτηματικά σε νομικούς κύκλους. Ο Άρειος Πάγος ΑΚΌΜΑ δεν έχει εκδώσει τη σχετική απόφαση, γνωρίζοντας φυσικά ότι σε κάθε περίπτωση η υπόθεση Τσιχλάκη οδεύει προς Στρασβούργο και ότι για μία ακόμη φορά η ελληνική δικαιοσύνη θα ξεφτιλιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμα πιο σοκαριστικό; Κρήτη - Ελλάδα, η χώρα όπου ο δολοφόνος κληρονομεί το θύμα του, πουλάει το σπίτι που έγινε ο φόνος και βγάζει και φράγκα μετά τη δολοφονία, όλα αυτά εν πλήρη παρανομία. Ελλάδα, μας αηδίασες... Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψουμε πως νιώθουμε απέναντι σε αυτό το χάος... Σε αυτήν τη θεσμική κατάντια! Χάθηκε και η ντροπή πια...». 

Δολοφονία Έφης Τσιχλάκη - Το χρονικό 

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2016 στα Χανιά της Κρήτης. Η Έφη Τσιχλάκη εντοπίστηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο σπίτι που έμενε στα Χανιά. Αρχικά ο φάκελος της υπόθεσης κλείνει ως αυτοκτονία, με τον δράστη να μένει ελεύθερος και ατιμώρητος. Οι συγγενείς της γυναίκας προσπαθούν να αναδείξουν αστοχίες και λάθη κατά τη διάρκεια της έρευνας. Διαπιστώνεται πως η 47χρονη είχε δεχθεί πυροβολισμό από την αριστερή πλευρά του κεφαλιού της ενώ ήταν δεξιόχειρας. Ότι δέχτηκε επίθεση πριν πέσει νεκρή και ότι στο σπίτι υπήρχαν ζημιές που πρόδιδαν τη μάχη με τον δολοφόνο της.

Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία τον Μάρτιο του 2016, ο δράστης αθωώνεται λόγω αμφιβολιών. Μόλις τον Μάιο του 2022 καταδικάζεται για το έγκλημα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών. 1,5 χρόνο μετά άνοιξε και πάλι για τον ίδιο η πόρτα της ελευθερίας.