Ελλαδα

Βόλος: Ξεκινά 5 χρόνια μετά η δίκη για τον θάνατο 14χρονης σε λούνα παρκ

Η Σεράινα Χουλιαρά έχασε τη ζωή της τον Αύγουστο του 2019 όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι «χαλί»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βόλος: Ξεκινά 5 χρόνια μετά η δίκη για τον θάνατο 14χρονης σε λούνα παρκ - Η Σεράινα Χουλιαρά έχασε τη ζωή της τον Αύγουστο του 2019 όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι «χαλί»

Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας το δυστύχημα σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου με θύμα την 14χρονη Σεράινα. Πέντε χρόνια μετά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν η 78χρονη υπεύθυνη του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού «χαλί».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 14χρονη Σεράινα Χουλιαρά έπεσε από το παιχνίδι «χαλί» στο λούνα παρκ εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας. Η 14χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη θέση της και εκσφενδονίστηκε σε διπλανό παιχνίδι που ήταν σε λειτουργία, χτύπησε και έπεσε με σφοδρότητα στο έδαφος, με συνέπεια τον ακαριαίο θάνατό της. Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν, η οποία διήρκησε τρία χρόνια. Το βούλευμα με το οποίο ασκήθηκαν οι διώξεις εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2024, αλλά η πλευρά των κατηγορούμενων άσκησε έφεση. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου είχε διορίσει ειδικό πραγματογνώμονα για να διερευνήσει τις συνθήκες και την ασφαλή λειτουργία του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου και σε επιστολή της αναφερόταν ότι η ισχύς στο παιχνίδι «χαλί» ήταν 8 φορές μεγαλύτερη από το κανονικό. 

Ποιοι διώκονται για τον θάνατο της 14χρονης σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου

Για τον θάνατο της 14χρονης διώκονται με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου με ενδεχόμενο δόλο η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ και ο χειριστής του μηχανήματος, ηλικίας σήμερα 78 και 32 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με το βούλευμα, η 78χρονη υπεύθυνη του λούνα παρκ δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για «την ασφαλή λειτουργία του ηλεκτροκίνητου περιστρεφόμενου παιγνιομηχανήματος, με αποτέλεσμα, να προκληθεί θανατηφόρο δυστύχημα από πτώση από το εν λόγω παιγνιομηχάνημα, της ανήλικης που καθόταν στην μπροστινή σειρά και στην τέταρτη θέση από την πλευρά του θαλάμου χειρισμού».

Στο βούλευμα γίνεται λόγος και για τη συμπεριφορά της υπεύθυνης, η οποία απέδιδε την πλήρη ευθύνη για το δυστύχημα στο 14χρονο κορίτσι, ισχυριζόμενη ότι το παιδί είχε ενεργήσει επιπόλαια και απερίσκεπτα. Η 78χρονη κατηγορούμενη ήταν υπεύθυνη λούνα παρκ στη Χαλκίδα, όπου τραυματίστηκε, τον Ιούλιο του 2009, μια 9χρονη στο ίδιο παιχνίδι που διασκέδαζε και η 14χρονη Σεράινα. Συγκεκριμένα, η 78χρονη έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για το ατύχημα που είχε γίνει το 2009 στη Χαλκίδα έχει χαρακτηριστεί η «βασίλισσα των περιφερόμενων λούνα παρκ» αφού μετράει τουλάχιστον 60 χρόνια στον χώρο.