Ελλαδα

Συνελήφθη για κοκαΐνη ο άνδρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Πάνο Καλλίτση

Η σύλληψη για την απόπειρα δολοφονίας του κομμωτή το 2016 και η αποφυλάκιση πριν 2 χρόνια

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Καλλίτσης
Πάνος Καλλίτσης © NDP PHOTO

Απόπειρα δολοφονίας Πάνου Καλλίτση: Συνελήφθη δύο χρόνια μετά την αποφυλάκισή του ο 50χρονος δράστης

Παλιός γνώριμος των αρχών είναι ο 50χρονος άνδρας που συνελήφθη για διακίνηση της αποκαλούμενης «ροζ κοκαΐνης» μαζί με έναν ακόμη άνδρα 41 ετών στην Πάτρα, καθώς όπως προέκυψε, ήταν μεταξύ των τριών ατόμων που είχαν κατηγορηθεί και καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας του κομμωτή Πάνου Καλλίτση.

Οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες πως ο 50χρονος διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε μπαρ της Πάτρας και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό. Την Κυριακή (13.10) οι αστυνομικοί έκαναν την κίνηση τους και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του εντόπισαν 16,7 γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και 1 γραμμάριο «ροζ κοκαΐνης». Παράλληλα, συνελήφθη και ο φερόμενος ως συνεργός του, ηλικίας 41 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου «Περί Ναρκωτικών». Μόλις οι αστυνομικοί πήραν τα αποτυπώματα από τον 50χρονο, το σύστημα αναγνώρισης έβγαλε ένδειξη πως ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν τις αρχές. Για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση, αλλά και για υπόθεση ληστείας.

Η απόπειρα δολοφονίας του Πάνου Καλλίτση

Η επίθεση στον κομμωτή είχε σημειωθεί στις 30 Ιανουαρίου του 2016, την ώρα που ο Πάνος Καλλίτσης έβγαινε από το σπίτι του μαζί με τη - τότε - σύζυγο του, Έλενα Χριστοπούλου. Ο δράστης πυροβόλησε τον κομμωτή κατά τη διάρκεια ληστρικής επίθεσης, τραυματίζοντας τον ευτυχώς ελαφρά. Για την υπόθεση, είχε συλληφθεί ο 50χρονος σήμερα άνδρας, ένας ειδικός φρουρός και ένα ακόμη άτομο. Ο 50χρονος ήταν ο άνδρας που πυροβόλησε τον Πάνο Καλλίτση και καταδικάστηκε σε κάθειρξη πολλών ετών. Ωστόσο, το 2022 αποφυλακίστηκε, αφού τα 41 χρόνια στα οποία αρχικά καταδικάστηκε, έπεσαν στα 19 χρόνια, έπειτα από απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Αθηνών, όπου εκδικάστηκε ξανά η υπόθεση. Έχοντας εκτίσει ήδη τα 3/5 της ποινής, ο 48χρονος τότε άνδρας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση των ναρκωτικών οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πάτρας, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.