Ελλαδα

Πέθανε ο δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Ζυγούρης

Μετά από σκληρή μάχη για τη ζωή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Ζυγούρης
Πέθανε ο δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Ζυγούρης

Πέθανε ο δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Ζυγούρης, μετά από σκληρή μάχη για τη ζωή του

Πέθανε ο δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Ζυγούρης, μετά από σκληρή μάχη που έδινε για τη ζωή του τους τελευταίους μήνες. 

«Με αβάσταχτη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Δήμαρχό μας Γιώργο Ζυγούρη ο οποίος σήμερα 15 Οκτωβρίου 2024 έχασε πρόωρα τη μάχη για τη ζωή που έδινε το τελευταίο διάστημα. Αποχαιρετούμε τον άνθρωπό μας που ακριβώς ένα χρόνο πριν εκλέχτηκε Δήμαρχος του τόπου μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ζηρού. 

Με αβάσταχτη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Δήμαρχό μας Γεώργιο Ζυγούρη ο οποίος σήμερα 15 Οκτωβρίου 2024 έχασε...

Posted by Δήμος Ζηρού - Municipality of Zirou on Monday, October 14, 2024

Ποιος ήταν ο Γιώργος Ζυγούρης

Ο Γιώργος Ζυγούρης γεννήθηκε στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, του Δήμου Ζηρού. Ολοκλήρωσε το σχολείο στη Φιλιππιάδα και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Μηχανικού και στην 733 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων.

Απο το 1990 που επέστρεψε στη Φιλιππιάδα, διατηρούσε Τεχνικό Γραφείο Πολιτικού Μηχανικού με έδρα τη Φιλιππιάδα με δραστηριότητες, όπως μελέτες, επιβλέψεις έργων Πολιτικού μηχανικού, εκδόσεις οικοδομικών αδειών, σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων, εθνικό κτηματολόγιο κλπ. Ήταν Κάτοχος Μελετητικού πτυχίου και Πιστοποιημένος Εκλεκτής Επενδύσεων μέλος του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών ΥΠΑΝ.

Ο Γιώργος Ζυγούρης είχε εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, καθώς και ως Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBAN II και ως Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (Διαχειριστικής Π.Ε.Π. Ηπείρου). Στα κοινά του Δήμου Ζηρού ασχολήθηκε από το 2010 έως το 2014 όταν τέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.

Στις εκλογές του 2023, με την παράταξη “Μαζί για τον Πολίτη” εξελέγη για 1η φορά Δήμαρχος Ζηρού, ωστόσο, δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το όραμά του για τον δήμο, αφού γρήγορα κλήθηκε να δώσει μία πολύ δύσκολη μάχη για τη ζωή του. Έφυγε από τη ζωή του σχεδόν έναν χρόνο μετά την εκλογή του. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.