Ελλαδα

Χρυσοχοΐδης: Αυξήθηκαν οι συλλήψεις ανηλίκων στη Θεσσαλία

Τα στοιχεία για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χρυσοχοΐδης: Αυξήθηκαν οι συλλήψεις ανηλίκων στη Θεσσαλία - Τα στοιχεία για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από όπου υποστήριξε ότι με γεωμετρική πρόοδο αυξήθηκαν οι συλλήψεις ανηλίκων, αλλά και εμπλεκομένων σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλία, παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις περιοχές της χώρας με μικρή εγκληματικότητα. 

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συναντάται αύξηση των συλλήψεων ανηλίκων σε σχέση με πέρσι, αφού είχαμε συνολικά 388 συλλήψεις ανηλίκων στη Θεσσαλία. Ο υπουργός εξήγησε ότι η ΕΛ.ΑΣ. και οι εμπλεκόμενοι φορείς δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και είναι παρόντες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι είναι ένα θέμα που αφορά κυρίως τους γονείς και τις οικογένειες.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και την κοινωνική αστυνόμευση, ο τομέας ενδοοικογενειακής βίας παρουσίασε αύξηση 175% σε συλλήψεις σε περιπτώσεις του συγκεκριμένου είδους βίας στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, το πρώτο 9μηνο του 2024 είχαμε 481 περιστατικά, ενώ κατασχέθηκαν 890 όπλα στο πλαίσιο περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι Υπηρεσίες Ασφαλείας εξελίσσονται και μετονομάζονται σε Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, μιας υπηρεσίας, που, όπως εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χρειάζεται μια σύγχρονη Αστυνομία.

Σε ό,τι αφορά τον Έβρο πρόσθεσε ότι είναι πολύ καλά θωρακισμένος και αναμένονται επιπλέον 150 προσλήψεις αστυνομικού προσωπικού για τα σύνορα.

Διαβάστε επίσης → Αίτια και αντιμετώπιση της βίας σε παιδιά και εφήβους