Ελλαδα

Κύκλωμα διαφθοράς εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα: Χειροπέδες σε πέντε άτομα

Έρευνες στα σπίτια των τεσσάρων εφοριακών και του λογιστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γραφείο στην Εφορία
Κύκλωμα διαφθοράς εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα: Χειροπέδες σε πέντε άτομα © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Κύκλωμα διαφθοράς εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα: Χειροπέδες σε πέντε άτομα - Έρευνες στα σπίτια των τεσσάρων εφοριακών και του λογιστή

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κέρκυρα για την εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς. Ήδη οι αρχές έχουν προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις, ενώ σχηματίζεται δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής, ενώ πραγματοποιούνται κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων στην Κέρκυρα.

Κύκλωμα διαφθοράς στην Κέρκυρα: Πώς δρούσαν οι εφοριακοί 

Οι εφοριακοί φέρονται να προσέγγιζαν μέσω του λογιστή φορολογουμένους, οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε είχαν επιστροφές από την εφορία και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις. Η υπόθεση άρχισε να γίνεται γνωστή 

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες φορολογουμένων οι οποίοι έχουν πέσει θύματα εκβιασμού από το κύκλωμα των εφοριακών, ανάμεσά τους και υποδιευθυντής ΔΟΥ, προκειμένου να κλείσουν οι υποθέσεις τους. Η δράση των εφοριακών και του λογιστή που εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν ακριβώς ίδια όπως αυτή του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από τη ΔΟΥ Χαλκίδας. Όπως Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της οργάνωσης ζητούσαν γρηγορόσημο ή έκαναν τα «στραβά μάτια» για να μην κάνουν κάποιον έλεγχο, πάντα με αντίτιμο. 

Μάλιστα, έλεγαν σε κάποιους ότι αν θέλουν την επιστροφή φόρου νωρίτερα να δώσουν χρήματα ή αν ήθελαν να αποφύγουν ελέγχους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.