Ελλαδα

Εσείς ξέρατε ότι για τους βιασμούς φταίει η τεστοστερόνη;

Η πρόταση του Απόστολου Γκλέτσου να κάνουμε εισαγωγή ιερόδουλων από τις χώρες των μεταναστών κρύβει μια πολύ επικίνδυνη αντίληψη για τον βιασμό και τα αίτια του

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εσείς ξέρατε ότι για τους βιασμούς φταίει η τεστοστερόνη;
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζεις τις δηλώσεις του Απόστολου Γκλέτσου σχετικά με τους μετανάστες, τις σεξουαλικές τους ανάγκες και την εισαγωγή ιερόδουλων

Κανονικά η ιδέα του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ (και παλιού κλακαδόρου του μπροέδρου Αλέκση) Απόστολου Γκλέτσου να κάνουμε εισαγωγή ιερόδουλων από τις χώρες των μεταναστών προκειμένου να μπορέσουν να ικανοποιούν τις ανάγκες τους θα ήταν άλλη μια γραφική μπούρδα για να γελάμε όχι μόνο επειδή ο σύντροφος Απόστολος φαίνεται να αγνοεί τις ανακουφιστικές ιδιότητες του αυνανισμού αλλά και επειδή δεν ξέρει ότι στις χώρες από τις οποίες έρχονται οι μετανάστες η πορνεία συνήθως οδηγεί στην ποινή του θανάτου. Όμως μέσα στη γραφικότητα της πρότασης κρύβεται (όχι και πολύ καλά βέβαια) μια πολύ επικίνδυνη αντίληψη για τον βιασμό και τα αίτια του.

«Το πρώτο που έπρεπε να κάνουνε είναι να φέρουνε γυναίκες, ιερόδουλες, από τα δικά τους μέρη για να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι για να μην πάνε να γίνουνε φονιάδες επειδή βγαίνει η τεστοστερόνη από τα αυτιά» είπε ο υποψήφιος ηγέτης του Θεοχαρόπουλου και, για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τις αντιλήψεις τους, πρόσθεσε «η τεστοστερόνη όταν βγαίνει από τα αυτιά γίνεται όπλο μετά, θα γίνουνε βιαστές».

Δεν ξέρω τι ξέρει ο σύντροφος Γκλέτσος για την τεστοστερόνη και την ανθρώπινη βιολογία γενικότερα αλλά υποθέτω πως δεν ξέρει και πολλά. Κι αυτό δεν θα είχε καμία σημασία αν δεν χρησιμοποιούσε την τεστοστερόνη και τη βιολογία προκειμένου να βρει μια καλή δικαιολογία για κάθε βιαστή. Το ότι πιθανότατα δεν καταλαβαίνει τι κάνει, μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι ότι προσφέρει απλόχερα ένα ελαφρυντικό σε κάθε παλιάνθρωπο που αποφασίζει να βιάσει.

Στην πραγματικότητα (δυστυχώς για όσους ψάχνουν ελαφρυντικά για παλιανθρώπους) δεν είναι η τεστοστερόνη που οδηγεί στον βιασμό έναν βιαστή. Είναι η αίσθηση της ανωτερότητας και της ατιμωρησίας, είναι η νοοτροπία του «αφού έτσι γουστάρω, έτσι θα γίνει», είναι η παλιανθρωπιά του στην οποία δεν έχει μπει εγκαίρως όριο, μπορεί να είναι και άλλα αντίστοιχα αλλά όχι η τεστοστερόνη. Αν αυτό που εννοεί με τον όρο «τεστοστερόνη» ο σύντροφος Απόστολος είναι η σεξουαλική διάθεση που δεν βρίσκει ανταπόκριση, τότε κάποιος θα πρέπει να τον ενημερώσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υπάρξει μόνοι τους για κάποιο διάστημα στη ζωή τους αλλά η συντριπτική πλειονότητα ούτε που τον σκέφτηκε τον βιασμό και μάλλον είχε ανακαλύψει και τον αυνανισμό.

Κι ενώ το επικίνδυνο των ελαφρυντικών για βιαστές δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερα λόγια, αυτό που ίσως να αξίζει περισσότερη προσοχή είναι η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν τις απόψεις του συντρόφου Γκλέτσου οι υπόλοιποι σύντροφοι. Οι τάχα ευαίσθητοι αριστεροί, αυτοί που δεν σηκώνουν ίχνος σεξισμού και πατριαρχίας στο σπαθί τους, αυτοί που θέλουν να αποκλείσουν τον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα επειδή τους έστειλε ένα εξώδικο (ένα χαρτί χωρίς καμία σημασία) δεν έχουν κανένα πρόβλημα να έχουν συνυποψήφιο κάποιον που βρίσκει ελαφρυντικά σε βιαστές. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ούτε αυτό χρειάζεται περισσότερα λόγια. Τέτοιοι ήταν πάντοτε. Υποκριτές και έτοιμοι να διυλίσουν το εξώδικο και να καταπιούν τον βιασμό. Και μπράβο τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.