Ελλαδα

Γιατί δεν έχει βγει νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τη Μαρινέλλα

Η απάντηση της Ματίνας Παγώνη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μαρινέλλα: Γιατί δεν έχει βγει νέο ιατρικό ανακοινωθέν - Η απάντηση της Ματίνας Παγώνη

Η Μαρινέλλα παραμένει στην Εντατική, 14 ημέρες μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη στο Ηρώδειο το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου. Τις τελευταίες ημέρες δεν έχει εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας της και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξηγεί το γιατί. 

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή Buongiorno του Mega, εξήγησε ότι «δε χρειάζεται να βγαίνει συνεχώς ιατρικό ανακοινωθέν. Δεν έχει και κανένα νόημα. Υπάρχει ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τη Μαρινέλλα. Είναι σταθερή η κατάσταση αλλά όπως έχουμε πει, είναι μια σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία που για όλους τους ασθενείς δεν υπάρχει περιθώριο να λέμε “αύριο βγαίνει”». 

Μάλιστα, πρόσθεσε: «ανάλογα με την εξέλιξη αποφασίζει η ιατρική ομάδα. Είναι δύσκολη η απορρόφηση ενός αιματώματος μιας αιμορραγίας γρήγορα, σε οποιονδήποτε ασθενή. Πόσω μάλλον σε έναν ασθενή προχωρημένης ηλικίας… Απ΄ ότι φαίνεται, από την αρχή η φαρμακευτική αγωγή αποδίδει. Θέλει μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι καλό το ότι έχουν περάσει τόσες μέρες και δεν υπάρχει μια σοβαρή επιπλοκή. Μικρές επιπλοκές μπορεί να συμβαίνουν. Αυτό ισχύει για οποιονδήποτε ασθενή σε οποιαδήποτε ηλικία. Όμως, χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό δε βγαίνει κάθε μέρα ιατρικό ανακοινωθέν».

Μαρινέλλα: Τι ανέφερε το προ ημερών ιατρικό ανακοινωθέν

Το πιο πρόσφατο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της Μαρινέλλας εκδόθηκε στις 4 Οκτωβρίου. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί της σπουδαίας ερμηνεύτριας η υγεία της εξελίσσεται ικανοποιητικά.

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) παραμένει νοσηλευόμενη στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ μετά από σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κατάστασή της εξελίσσεται ικανοποιητικά» αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί της Ηλίας Κ. Πολιτάκης, Ηλίας Ανδριανάκης και Κωνσταντίνος Σπέγγος.