Ελλαδα

Λέκκας: Έχει περάσει πολύς καιρός χωρίς μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

Καθυστερημένος μετασεισμός τα 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα, εκτιμά ο καθηγητής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ευθύμιος Λέκκας για τη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες

Τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Θήβα σχολίασε ο Ευθύμιος Λέκκας, σημειώνοντας ότι «έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ξεκαθάρισε ότι: «Δεν μας ανησυχούν οι δονήσεις των τελευταίων ημερών», είπε ο κ. Λέκκας σήμερα στον Αnt1 σχετικά με τους σεισμούς ανοιχτά της Ζάκρου και στη Θήβα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ μακριά οι δονήσεις στα επίκεντρα τους, το γεωτεκτονικό πεδίο είναι πολύ διαφορετικό. Μόνο χρονική σύμπτωση υπάρχει».

Καθυστερημένος μετασεισμός τα 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα

Σε ό,τι αφορά τα 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα, που έγιναν αισθητά σε πολλές περιοχές της Αττικής, ο Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι «είναι καθυστερημένος μετασεισμός των πολλών σεισμικών δονήσεων που γίνονταν πριν από δύο χρόνια στην περιοχή. Από χθες μέχρι σήμερα δεν έχουμε άλλες δονήσεις στην Κρήτη ή στη Θήβα ή στη Σκιάθο».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι «έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αν γίνει, θα έχει επιπτώσεις. Τα 2/3 της Ελλάδας είναι θαλάσσιος χώρος, ενώ τα κτήρια είναι σε καλό επίπεδο, δεν θα έχουμε τόσο μεγάλες επιπτώσεις».