Ελλαδα

Χαλκιδική: Κακουργηματική δίωξη σε τρία άτομα για το δυστύχημα σε λούνα παρκ

Καλούνται να απολογηθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος στη Χαλκιδική
Χαλκιδική: Κακουργηματική δίωξη σε τρία άτομα για το δυστύχημα σε λούνα παρκ © EUROKINISSI

Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική με θύμα 19χρονο: Κακουργηματική δίωξη σε τρία άτομα

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στη Χαλκιδική και ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατά συναυτουργία, ενώ ο μηχανικός για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη. Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου, λίγες μέρες αφότου οι τρεις κατηγορούμενοι εξετάστηκαν ως ύποπτοι (ανωμοτί) για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών, θα κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν στον ανακριτή Πολυγύρου. Κατά τις ίδιες πηγές, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πατέρας 19χρονου Γιάννη: Όταν μία οικογένεια χάνει το παιδί της δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο

Ο πατέρας του Γιάννη, του 19χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική, ζητά από την πρώτη στιγμή «δικαίωση» και απάντηση στο ερώτημα «ποιος τον σκότωσε».

Ο Γιώργος Καμπαϊλής σχετικά με την παλαιότητα των μηχανημάτων και των παιχνιδιών στα λούνα παρκ υποστήριξε ότι «όλοι αυτοί οι τύποι έχουν συστήσει 5-10 εταιρείες και μετακινούν τα ίδια μηχανήματα με χρησικτησίες, τα δανείζει ο ένας στον άλλο χωρίς τεχνικούς ελέγχους, χωρίς άδειες λειτουργίας. Όλα είναι σάπια, κατεστραμμένα, δεν υπάρχει άδεια πουθενά, λειτουργούν με κλεμμένα ρεύματα και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτρέπουν την επιβολή προστίμων και το κλείσιμο ακόμη και εάν δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας».

Όπως σημείωσε ο πατέρας του 19χρονου, η παροχή ρεύματος από την κολώνα δεν έχει ασφάλεια, ενώ επί σειρά δεκαετιών λειτουργούν έτσι «και ας απαντήσει μηχανικός για το πόσα παιδιά θα καούν εάν γίνει βραχυκύκλωμα. Αιτηθήκαμε στην εισαγγελία να ζητήσει τεχνικό έλεγχο και όχι πραγματογνωμοσύνη από τους δύο πιστοποιημένους φορείς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο ένας είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση και εξαιρείται και η δεύτερη εταιρεία που έπρεπε να κληθεί, στέλνει αύριο στις 10.30 τρεις τεχνικούς στο σημείο της τραγωδίας για να γίνει τεχνικός έλεγχος. Τα λόγια είναι απλά για να ακούγονται Το σημαντικό είναι ότι προσπαθώ μαζί με τη Δικαιοσύνη, σαφέστατα ανεξάρτητα να βγουν πορίσματα – εκτιμήσεις για το τι έχει συμβεί».

Ο 19χρονος ευχαρίστησε την αστυνομία «που έβγαλε όλη τη δουλειά, από το να μαζέψει κομματιασμένο κρανίο του παιδιού μέχρι κάθε απαραίτητη ενέργεια. Όταν μία οικογένεια χάνει το παιδί δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο. Βλέπω τις φωτογραφίες πώς μού έκαναν το παιδί μου και όλη αυτή η κατάσταση μού δίνει δύναμη να τον δικαιώσω». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3wefuof6xpl)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.