Ελλαδα

Δημόσιο δημοτικό σχολείο προτείνει την επαναφορά της στολής

«Δεν μιλάμε για στολές της περασμένης δεκαετίας, αλλά για φουτεράκι...» λέει ο σύλλογος γονέων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοτικό σχολείο προτείνει την επαναφορά της στολής - Οι αντιδράσεις και οι διευκρινίσεις

Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο στο Μαρκόπουλο προτείνει στους γονείς την επιστροφή της στολής των μαθητών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία κίνηση που επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές ανισότητες και τον ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών. 

Σύμφωνα με το Mega, οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο έλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφο, το οποίο έπρεπε να συμπληρώσουν και να υπογράψουν εάν συμφωνούν με την υιοθέτηση της σχολικής στολής. «Θα θέλαμε τη συμμετοχή σας να υλοποιηθεί μια ιδέα που έχει ξεκινήσει από το περσινό σχολικό έτος. Αφορά την ενδυματολογική ομοιομορφία των μαθητών με αναγραφόμενο το έμβλημα του σχολείου προσδίδοντας τους ένα αναβαθμισμένο σχολικό προφίλ».

«Δεν μιλάμε για στολές της περασμένης δεκαετίας, αλλά για φουτεράκι και φόρμα»

Η κ. Ιωάννα Ρουμελιώτη, γραμματέας του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου σημείωσε, απαντώντας στις αντιδράσεις: «Μιλάμε για ένα φουτεράκι και μια φόρμα. Όχι για στολές της περασμένης δεκαετίας. Είμαστε σε φάση που ρωτάμε τους γονείς αν θέλουν. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό». 

Η υποχρεωτική σχολική ποδιά - στολή καταργήθηκε το 1982

Η υποχρεωτική σχολική ποδιά έχει καταργηθεί από τον 1982. Η νομοθεσία δεν απαγορεύει τη χρήση μιας σχολικής ενδυμασίας εφόσον αυτή είναι προαιρετική και σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται στους μαθητές να τη φορέσουν. Πάντως, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, δεν είναι σε καμία περίπτωση στις προθέσεις της ηγεσίας η επιστροφή της στολής - ποδιάς στα σχολεία.