Ελλαδα

Η κακοκαιρία Cassandra υποχωρεί την Κυριακή: Πού αναμένεται να βρέξει

Σε ποιες περιοχές έπεσαν σήμερα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η κακοκαιρία Cassandra υποχωρεί την Κυριακή: Πού αναμένεται να βρέξει - Σε ποιες περιοχές έπεσαν σήμερα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Η κακοκαιρία Cassandra «χτύπησε» το Σάββατο την Αιτωλοακαρνανία, αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό. Ο 52χρονος φύλακας φέρεται να παρασύρθηκε από χείμαρρο που «έσπασε». Το πτώμα του εντοπίστηκε περίπου 6 χλμ. από το σημείο όπου βρισκόταν το φυλάκιο. 

Ο 52χρονος βρισκόταν στο φυλάκιο επιχείρησης παρασκευής πίσσας που βρισκόταν δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου, και το οποίο φέρεται να παρασύρθηκε, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν ο ίδιος βρισκόταν στο σημείο τη συγκεκριμένη στιγμή. Ο δίδυμος αδερφός τού 52χρονου υποστηρίζει ότι ο 52χρονος επικοινώνησε στις 5.30 το πρωί με συνάδελφό του, στον οποίο φέρεται να είπε ότι έβρεχε πολύ και ότι είχε φουσκώσει ο χείμαρρος. Έκτοτε δεν είχε άλλη επικοινωνία και το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν το φυλάκιο, παρασυρμένο από τον χείμαρρο.

Η κακοκαιρία Cassandra είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει ο χείμαρρος στη Στράτο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις. Το ύψος του νερού, σύμφωνα με τις αναφορές κατοίκων, έφτασε σε ορισμένα υπόγεια ακόμα και το 1 μέτρο και 80 εκατοστά. Τα ορμητικά λασπόνερα παρέσυραν σταθμευμένα οχήματα οικογένειας που κατέληξαν να ακινητοποιηθούν 10 – 20 μέτρα πιο πέρα, πάνω σε ελαιόδεντρα.

Eικόνες καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Cassandra στην Αιτωλοακαρνανία 

Eικόνες καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Cassandra στην Αιτωλοακαρνανία © EUROKINISSI
Η κακοκαιρία Cassandra προκάλεσε καταστροφές σε δρόμους και υποδομές στην Αιτωλοακαρνανία © EUROKINISSI
© EUROKINISSI
Ζημιές σε δρόμους από τις καταιγίδες που χτύπησαν σήμερα την Αιτωλοακαρνανία © EUROKINISSI

Ισχυρή καταιγίδα στην Εύβοια

Ισχυρή καταιγίδα καταγράφηκε και στην κεντρική και νότια Εύβοια. Όπως αναφέρει το evima.gr, η βροχόπτωση είναι έντονη και συνοδεύεται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Ευβοίας.

Η κακοκαιρία Cassandra «χτύπησε» και τον Ασπρόπυργο

Η κακοκαιρία Cassandra χτύπησε και τον Ασπρόπυργο. Από την ένταση των ανέμων ξηλώθηκαν δέντρα στην Παραλία Ασπροπύργου, ενώ φωτεινοί σηματοδότες έμειναν χωρίς ρεύμα. 

Πού καταγράφηκαν σήμερα Σάββατο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου τα σημερινά μέγιστα ύψη βροχόπτωσης ήταν:

Μενίδι Αιτωλ/νιας: 71mm
Πηνεία Ηλείας : 47 mm
Αμφιλοχία: 45 mm
Ωλένη Ηλείας: 42 mm
Ζάκυνθος: 33 mm

Ο καιρός τις επόμενες ώρες - Η πρόγνωση του Meteo

Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται αύριο Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 25-27, στη Θεσσαλία από 10 έως 27-28, στην Ήπειρο από 10 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 27-29 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 16 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειοι Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις, Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο. Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.