Ελλαδα

Τραυματίστηκε πυροσβέστης στην Ηλεία - Διάσπαρτες εστίες στο Γεράκι Αμαλιάδας

Εννέα φωτιές από το πρωί - Καλύτερη η εικόνα πλέον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Ηλεία
Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Ηλεία ©ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Kινητοποίηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τις 9 φωτιές που έχουν ξεσπάσει από το πρωί. Τραυματιστηκε ένας πυροσβέστης 

Την κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διενέργεια έρευνας έχει προκαλέξει το ξέσπασμα 9 πυρκαγιών από το πρωί της Παρασκευής (4/10), εγείροντας υποψίες.

Η δύση του ηλίου βρίσκει την περιοχή με διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς και σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τις προηγούμενες ώρες. Ωστόσο, ένας  πυροσβέστης έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά τη μάχη της κατάσβεσης.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης στην Ηλεία 

Πρόκειται για έναν δασοκομάντο από την 6η ΕΜΟΔΕ, που σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρει συντριπτικό κάταγμα. Ο τραυματίας πυροσβέστης διακομίζεται με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Νωρίτερα, επικίνδυνες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας, στης Ηλεία, εξαιτίας των δυνατών νοτίων ανέμων.

Η φωτιά ξέσπασε βορείως του οικισμού στο Γεράκι και εκδόθηκε προληπτικά «112» για την απομάκρυνση των κατοίκων προς Αμαλιάδα, για τις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα και ετοιμότητα για το Χάβαρι.

Διάσπαρτες εστίες στο Γεράκι Αμαλιάδας

Πλέον η φωτιά δεν μαίνεται σε ενιαίο πύρινο μέτωπο και συνολικά υπάρχει βελτιωμένη εικόνα. Οι διάσπαρτες εστίες πάντως, θα χρειαστούν πολλές ακόμη ώρες προσπαθειών για να κατασβεστούν πλήρως.

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Γεράκι», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όπως προσθέτει, «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ούτε στο Γεράκι, ούτε στο Χάβαρι, ούτε στα Τσαφλέικα, αλλά επιχειρούν ακόμα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τα οποία και σβήνουν μικρές εστίες».

Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι «οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν κηλιδώσεις της φωτιάς και διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, ώστε να μην υπάρξει και πάλι ενεργό μέτωπο».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν έχουν σημειωθεί ζημιές σε σπίτια από την φωτιά, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επίσημη ενημέρωση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.